Șoigu a ordonat grupului Vostok să distrugă armele cu rază lungă de acțiune ale Forțelor Armate ale Ucrainei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Serghei Şoigu a discutat cu omologul său turc situaţia în regiunea Mării Negre, în Ucraina şi în Siria / Foto: Kremlin.ru
Serghei Şoigu a discutat cu omologul său turc situaţia în regiunea Mării Negre, în Ucraina şi în Siria / Foto: Kremlin.ru
Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a ordonat grupului Vostok să distrugă armele cu rază lungă de acțiune ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat grupul Vostok implicat în războiul din Ucraina și a dat instrucţiuni de eliminare a rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a armelor de artilerie ale armatei ucrainene, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, scrie Interfax.

"La postul de comandă, comandantul grupării Vostok, generalul locotenent Rustam Muradov, a raportat șefului departamentului militar rus despre situația actuală și progresul în îndeplinirea misiunilor de luptă atribuite pentru înfrângerea forțelor inamice din zona de responsabilitate.", a spus departamentul militar rus.

Generalul Armatei, Serghei Șoigu, observând consolidarea capacităților de lovitură ale grupului, l-a instruit pe comandant să acorde prioritate distrugerii rachetelor inamice cu rază lungă de acțiune și a artileriei cu arme de înaltă precizie.", a spus Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Cine este Rustam Muradov

Faptul că grupul Vostok este condus de Muradov nu a fost raportat anterior. Din ianuarie 2019, Muradov este comandant adjunct al Districtului Militar de Sud. Muradov a condus recent contingentul rus de menținere a păcii în Nagorno-Karabah. Totodată, Muradov a comandat anterior Armata a 2-a Combinată a Districtului Militar Central din regiunea Volga. Pe 16 iulie, Ministerul rus al Apărării a raportat că Șoigu a inspectat grupările de trupe din Sud și Centru care participau la invazia Ucraina, instruite să intensifice acțiunile în toate zonele operaționale.

"La postul de comandă, generalul armatei Serghei Șoigu a auzit rapoarte de la comandantul Grupului de Sud, generalul armatei Serghei Surovikin, comandantul grupului de centru, generalul colonel Alexander Lapin și alți comandanți și comandanți cu privire la situația actuală, natura acțiunilor inamicului și progresul Forțelor Armate Ruse în îndeplinirea misiunilor de luptă.", se afirmă în mesajul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

"La finalul audierii, șeful departamentului militar rus a dat instrucțiunile necesare pentru a spori în continuare acțiunile grupurilor în toate zonele operaționale pentru a exclude posibilitatea regimului de la Kiev de a lansa lovituri masive cu rachete și artilerie asupra infrastructurii civile și locuitorii așezărilor din Donbas și din alte regiuni”, a declarat Ministerul rus al Apărării, asta deși dovezile arată că Rusia este cea care până acum a bombardat clădiri rezidențiale, spitale și școli în Ucraina.

Anterior, departamentul a raportat pe 26 iunie că Șoigu a venit cu o inspecție în Ucraina. Pe 2 iulie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, a verificat trupele ruse din Ucraina.

Cine comandă trupele rusești în Ucraina


Pe 24 iunie, Ministerul rus al Apărării a anunțat numele comandanților trupelor ruse din Ucraina. Grupul de sud este condus de comandantul șef al Forțelor Aerospațiale Serghei Surovikin, grupul de Centru este condus de comandantul trupelor din Districtul Militar Central Alexander Lapin.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea invaziei Ucrainei. Ca răspuns, multe țări au impus sancțiuni împotriva Rusiei.

Pe 25 aprilie, șeful Centrului de Control al Apărării Naționale al Federației Ruse, Mihail Mizintsev, a anunțat că armata rusă a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson, părți din regiunile Harkiv, Zaporojie, Nikolaev, dar și o parte din teritoriul Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 4 iulie, Șoigu l-a informat pe președintele Federației Ruse despre finalizarea operațiunii de preluare a controlului asupra teritoriului din Lugansk. Putin a ordonat atunci ca celelalte trupe ruse să urmeze planul stabilit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel