Şoferii, paramedici amatori. Dr. Tudor Ciuhodaru, ÎNTREBARE CHEIE. "De ce trebuie să le avem în maşină?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Medicul Tudor Ciuhodaru anunţă că a depus un proiect de lege pentru instruirea medicală a şoferilor în caz de urgenţe şi pune o întrebare CHEIE. 

"Am depus în Parlament un proiect de lege prin care noţiunile de prim-ajutor să devină materie în şcoli. E bine ca fiecare dintre noi să ştie ce înseamnă să intervii într-o situaţie de urgenţă. Dar pentru a deveni cu adevărat eficiente, ele trebuie cunoscute ca alfabetul, ca tabla înmulţirii. Al doilea proiect de lege pe care l-am depus este legat de şcolile de şoferi. Şoferii sunt nişte paramedici, de fapt. De asta vreau ca aceste noţiuni de prim ajutor şi intervenţia în cazuri de urgenţă să fie incluse între cursurile de la şcoala de şoferi. Să nu spuneţi că nu se poate. 

Peste 50 la sută dintre accidentele rutiere sunt urmate de deces pentru că nu se intervine la timp. Dar situaţia este şi mai îngrijorătoare, pentru că doar 20 la sută dintre acestea sunt în localitate. Aşa că am putea să facem diferenţa între viaţă şi moarte cu aceste lucruri simple. Intervenţia trebuie să fie rapidă şi corectă, de aceea vorbim de educare şi informare corespunzătoare. Paramedicii nu au şcoli medicale, ci un curs. Dar dacă sunt instruiţi corespunzător, pot salva vieţi. Eu mă întreb de ce suntem obligaţi să avem acele truse de prim ajutor în maşină, dacă nu avem voie să le folosim şi nu suntem instruiţi corect", a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel