Șoferii, favorizați de o modificare a Codului Rutier. Vezi prevederea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Camera Deputaților a dat aviz favorabil unei modificări din Codul Rutier care îi va favoriza pe conducătorii auto. Proiectul de lege a plecat la Senat, care este forumul decizional în acest caz.

În cazul suspendării permisului, restricţia impusă de conducere exact 15 zile să fie eliminată, iar conducătorilor auto să le fie lăsată posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovadă, maximum admis de lege fiind de 15 zile, se arată în proiectul de modificare al Codului Rutier, scrie Capital.ro. 

 Propunerea vine în contextul în care, în momentul de faţă dacă un conducător primeşte o suspendare de 30 de zile, îţi va putea recupera permisul de conducere, în mod concret, după 45 de zile. Acest lucru este posibil din cauza fptului că trebuie cumulate şi cele 15 zile obligatorii în care acesta poate conduce cu dovadă.

Inițiatorul  este de părere că persoana trebuie să fie liberă să decidă dacă se va folosi de acest document timp de 15 zile sau dacă doreşte ca perioada de suspendare să curgă exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30, 60 sau 90 de zile să înceapă demersurile pentru recuperarea permisului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel