Șoferii care pot cere un nou preţ la poliţele RCA
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Află în articol cine sunt șoferii care pot cere un nou preţ la poliţele RCA.

Conducătorii auto și brokerii se plâng în continuare că prețurile polițelor RCA sunt în continuare mari, asta deși tarifele au rămas plafonate. Momentan, singurii șoferi care pot beneficia de o micșorare de preț sunt cei cu risc ridicat.

Principala condiție ca un șofer cu risc ridicat să poată cere un nou tarif pentru asigurarea auto obligatorie RCA este să existe deja trei oferte de asigurare de 12 luni care să depășească tariful de referință.

Șoferii care se încadrează la categoria de risc ridicat

"Dăm exemplul unui șofer în vârstă de 45 de ani, care are o mașină de oraș, primește trei oferte diferite din partea a trei asigurători de 1.550 de lei, 1.450 lei, de 1.480 lei. Toate trei sunt mai scumpe față de tariful de referință raportat de către ASF, care este de 1.318 lei. Așadar, acest șofer se încadrează în categoria de risc ridicat", explicat Ioana Ciobani, reporter Antena 3 CNN.

Ulterior se va calcula o nouă primă, pe baza unei formule propuse de Biroul Asiguratorilor. Aceasta va fi mai mică decât ofertele inițial propuse, însă mai mare față de tariful de referință.

"Fiind vorba de un asigurat care a primit cel puțin trei oferte peste nivelul tariful de referință, s-ar înțelege că e vorba de un client cu risc mai mare, ceea ce înseamnă că este normal să primească o ofertă recomandată cu un tarif recomandat de o valoare mai mare decât tariful de referință. Și în cazul produselor de asigurare de răspundere civilă auto, prețul este un element important", a explicat Sorin Mititelu, vicepreşedinte ASF, pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel