Presiuni mari asupra politicienilor. Alina Mungiu Pippidi: Sunt cel mai puternic grup de interese speciale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Autostrada
Autostrada
Într-un interviu acordat DC News, politologul Alina-Mungiu Pippidi a vorbit despre presiunile pe care şoferii români le fac pentru construirea de autostrăzi, de multe ori în zone în care nici măcar nu există studii de specialitate care să demonstreze că o astfel de investiţie costisitoare este chiar necesară.

Totodată, Alina-Mungiu Pippidi a făcut referire şi la propunerea legislativă prin care Poliţia Rutieră ar trebui să fie obligată să anunţe şoferii cu privire la locaţia în care se află poziţionate radarele. 

"Asta arată de fapt situaţia societăţii noastre în care lumea pretinde că nu mai putem de dragul legii, dar în realitate poliţia e obligată să-şi identifice radarele pentru ca noi să ne putem feri de ele.

Unde locuiesc eu, în fața secției de poliție, noaptea se fac curse de motociclete. Gonesc cu 180 km/h de la Victoriei la Romană. Nu se poate pune un radar în faţa secţiei de poliţie? Înseamnă că şoferii sunt cel mai puternic grup de interese speciale din România. Ei pot bloca de fapt orice chestie semnificativă în ceea ce priveşte traficul. Şi evident că sunt, pentru că e o cerere extraordinară de autostrăzi în locuri în care nu e evident că e necesară autostrada ci pur şi simplu un drum de viteză, nu trebuie să fie neapărat autostradă", a povestit Alina-Mungiu Pippidi.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel