Șoferi angajați la AEP fără ca instituția să dețină mașini. Toni Greblă: Cele 7 posturi vor fi desființate și vom intra într-o funcționare normală
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin
Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre faptul că recent a descoperit că la AEP sunt șoferi angajați cu câte 3000, 4000 de lei pe lună, dar fără a exista mașini pe care să le conducă.

În timpul intervenției la Antena3 CNN, acesta a fost întrebat ce fac acei șoferi în timpul programului de muncă dacă obiectul muncii lipsește. 

„N-aș putea să vă spun, întrucât eu după ce am constatat acest fapt, am demarat procedurile pentru a reorganiza instituția astfel încât cele 7 posturi de șofer existente în schemele celor 7 direcții județene să dispară pentru că efectiv oamenii aceia nu aveau obiectul muncii.

În urmă cu aproximativ o lună am demarat procedurile pentru restructurarea autorității. Sunt niște proceduri anevoioase și laborioase, care necesită și timp, inclusiv o perioadă de preaviz pentru șoferii care urmează să-și înceteze activitatea la Autoritatea Electorală Permanentă.

Suntem în această procedură. Cele 7 posturi vor fi desființate și vom intra într-o funcționare normală a unei instituții.”, a spus Toni Greblă. 

De cât timp persistă această situație

„Se întâmplă de vreun an și ceva și probabil a existat altă intenție, aceea că toate direcțiile județene să aibă autoturism în dotare, ceea ce nu se justifică și nici nu există posibilitatea de a achiziționa astfel de autoturisme, așa încât noi am hotărât că în varianta în care se fac deplasări în județ, să fie plătită deplasarea, dar să nu mai avem niciun autoturism și, evident, niciun șofer la direcțiile județene.

Direcțiile județene fiind compuse din două persoane, la cea mai mică direcție județeană, până la opt, nouă persoane la direcțiile județene mai mari, nu se justifică un autoturism de serviciu pentru o mână de oameni.”, a mai spus Toni Greblă la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel