Șofer român de TIR prins cu 2 tone de cocaină. Autorităție încearcă să stabilească proveniența drogurilor
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Un şofer român de TIR a fost prins cu aproape două tone de droguri. Potrivit anchetatorilor, în momentul în care poliţiştii au deschis remorca, mai multe pachete cu cocaină au căzut pe asfalt.

Tânărul şofer român de TIR, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de polițiști după ce l-au descoperit cu aproape 2 tone de cocaină în camion. Potrivit ziarului The Telegraph, citat de România TV, polițiștii au interceptat camionul pe o stradă în zona localităţii Barendrecht din Olanda, în cursul zilei de sâmbătă, după ce aceștia ar fi primit un pont despre încărcătura pe care românul o transporta cu un camion înmatriculat în Belgia. Astfel, poliţiştii l-au oprit pe şoferul român în trafic, iar în momentul în care au deschis remorca, mai multe "pachete" de cocaină au căzut pe şosea.

Ulterior, camionul a fost dus într-o zonă securizată din Portul Rotterdam pentru o verificare amănunţită, ocazie cu care anchetatorii olandezi au descoperit 1.815 pachete cu cocaină, care cântăreau, în total, 1.822 de kilograme. Potrivit procurorilor din Rotterdam, valoarea de stradă a drogurilor este de peste 180 de milioane de euro. Mai departe, şoferul român de TIR a fost arestat, iar astăzi urmează să fie prezentat unei instanţe de judecată.

Șoferul a fost arestat și urmează a fi trimis în judecată pentru tarfic de droguri. Autorităție încearcă acum să stabilească proveniența drogurilor.

Citește și:

Şofer român de TIR, amendat cu un milion de euro în Franţa. Acesta a fost condamnat şi la 5 ani de închisoare

Acesta a fost acuzat de posesie şi transport de substanţe narcotice, faptă petrecută pe 11 iunie 2022, în regiunea Gignac. 

Bărbatul în vârstă de 38 de ani locuieşte în România, unde are o firmă de transport internaţional, cu trei camioane şi un singur angajat, scrie La Depeche. 

Pe 11 iunie, acesta a fost oprit de autorităţile vamale pe autostrada A20. În timpul controlului, autorităţile au observat că printre pachetele de prosoape de hârtie se aflau mai mulţi saci negri de gunoi. În interiorul acestora se aflau 381 de polen de canabis, care se vinde cu 2 până la 10 euro per gram. 

Românul a explicat că încărcarea s-a făcut în Portugalia pe data de 6 iunie, dar că el a rămas în camion în timp ce acesta era încărcat, pentru că doi bărbaţi i-au ordonat să nu iasă din cabină. În plus, acesta a mai afirmat că în timpul călătoriei spre Franţa, a fost urmat îndeaproape de 2 autoturisme BMW. Traseul acestuia a fost prin Spania, apoi spre Paris. Asupra cetăţeanului român au fost găsite şi 2 telefoane mobile, dar nu conţineau nicio informaţie. 

"Nu există dovezi că şoferul de TIR ar fi fost urmărit, supravegheat, nu există detalii despre persoanele care l-ar fi ameninţat. Pe camerele video de pe autostradă se văd, într-adevăr, două autoturisme BMW care trec pe lângă TIR, dar nu se confirmă povestea şoferului. În toate cazurile de acest fel, şoferul spune că nu ştie ce transporta", a declarat procurorul de caz, conform sursei citate. 

Românul a fost condamnat la 5 ani de închisoare, interdicţie de a intra în Franţa pentru 10 ani şi o amendă de un milion de euro. Decizia poate fi atacată cu apel. 

Un şofer de TIR român a parcat lângă doi ucraineni la Berlin: Mi s-a făcut pielea de găină... Nu am ştiut ce să răspund

Ilie Matei, un şofer român de TIR cunoscut pe reţelele de socializare drept Omul Şoselelor, a povestit cum a fost întâlnirea cu doi şoferi ucraineni într-o parcare de lângă Berlin. 

"Aş fi spus că e o zi la fel ca oricare, dar nu a fost chiar aşa. După o noapte la volanul tigăii, dimineaţa pe la 5.30 m-am parcat la Berlin. Singurul loc liber a fost între două camioane de Polonia.

Acum toţi ştim că băieţii polonezi sunt ok pe şosele, dar în weekend uri mai înfig steagul în câteva lăzi de bere şi devin cetăţeni liberi la exprimare şi box.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel