Şofer prins la Arad că circula cu 270 km/h pe un drum cu limită de 100 km/h
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 05 noi 2022, 17:49
WhatsApp
Şofer prins la Arad că circula cu 270 km/h pe un drum cu limită de 100 km/h
Şofer prins la Arad că circula cu 270 km/h pe un drum cu limită de 100 km/h
Un şofer de 25 de ani a fost prins de poliţişti, sâmbătă, circulând cu viteza de 270 km/h pe un segment al autostrăzii A1 pe care limita de viteză era de 100 km/h, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce 120 de zile.

'Poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac au desfăşurat activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, acţionând pe tronsonul de autostradă Pecica-Nădlac. În cadrul activităţilor desfăşurate a fost depistat pe Autostrada A1, la km. 573, sensul de deplasare Arad - Nădlac, un autoturismul rulând cu viteza de 270 km/h, cu 170 mai mult decât limita maximă admisă pe acest sector de drum (limitat la 100 km/h)', a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Conducătorul autoturismului, un arădean de 25 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioada de 120 zile.

Vezi și - Înregistrări ale radarului Poliției Rutiere Iași, anulate de judecători: O Skoda nu poate să aibă o fluctuaţie atât de mare a vitezei

Judecătoria Pașcani a anulat amenda dată unui cetățean dintr-o comună din Iași, după ce s-a constatat că performanțele unui autoturism Skoda nu sunt compatibile cu datele furnizate de un radar al poliției rutiere.

Un localnic din Cozmeşti a fost sancţionat după ce a fost surprins pe DJ 208, între Stolniceni-Prăjescu şi Paşcani, cu 145 km/h.

C.P. a fost oprit pe 18 decembrie anul trecut, pe când se afla la volanul Skodei sale, de un poliţist care i-a adus la cunoştinţă că circula cu o viteză mult mai mare decât limita legală de 90 km/h. Şoferul a fost amendat cu 1.305 lei. Nu ştia să fi avut 145 km/h, aşa că a contestat amenda.

O Skoda a accelerat într-o secundă de la 96, la 145 km/h. Ulterior, într-o altă secundă, a frânat la 95 km/h... fapt care ridică dubii

Pe înregistrarea video, însă, se vede cum viteza autoturismului fluctua mult, trecând de la 96 km/h la 136-138 km/h opt secunde mai târziu şi coborând înapoi la 96-99 km/h după alte 7 secunde. Atenţia judecătorilor a fost atrasă însă de faptul că automobilul trecea de la viteza de 95 km/h la 145 km/h în decurs de doar o secundă. După încă o secundă, viteza cobora înapoi la 95 km/h.

Magistraţii au apreciat că o Skoda nu este capabilă de o asemenea acceleraţie şi nici nu poate frâna pentru a-şi reduce viteza cu 50 km/h în doar o secundă.

„Fluctuaţiile referitoare la viteză sunt prezente pe tot cursul imaginilor, iar valorile indicate de radar sunt apte să ridice un dubiu cu privire la acurateţea înregistrării, nefiind posibil ca în aceeaşi secundă sau chiar de la secundă la alta un autoturism să ilustreze o fluctuaţie atât de mare a vitezei”, au precizat judecătorii, care au dispus anularea procesului-verbal.

Sentinţa a fost contestată însă de IPJ, dosarul intrând pe rolul Tribunalului, scrie Ziarul de Iași. Vezi articolul aici!

Citește și - Cea mai mare viteză înregistrată de radar anul acesta. Şoferul a rămas fără permis pentru patru luni

Un şofer a fost prins rulând cu aproape 300 km/h pe o şosea unde limita era setată la 100 km/h. Este cea mai mare viteză înregistrată de radar în 2022.  

"281 km/h, pe un sector de drum limitat la 100 km/h - cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar anul acesta - „premiul”: 120 de zile fără permis, cu dovadă fără drept de circulație și 2.900 de lei amendă.

Mulțumim colegilor care acționează pe Autostrada A1, care îi opresc pe cei ce ne pun în pericol pe toți!", a scris Poliţia Română pe Facebook. 

La jumătatea lunii august, un şofer a fost prins cu 204 km/h 

"Poate mașina pe care o conduceți nu are limitări, dar noi, spre deosebire de aceste mașinării, gândim și ne putem impune limite de siguranță…limite legale!

Poți să te gândești la viața ta? Poate la viața celui pe lângă care treci cu o asemenea viteză?

Zilnic vă putem expune astfel de cazuri, important este să știm dacă vă mobilizează astfel de comportamente.

Banii pentru amendă se fac, timpul suspendării exercitării dreptului de a conduce trece, dar cu noi ce facem?

În cazul unui impact la asemenea viteză ce este de făcut? Mai bagi o fisă pentru o nouă #viață?

Gândește înainte de a apăsa pedala de accelerație!

Mulțumim cu această ocazie colegilor de la Brigada Autostrăzi, pentru că nu tolerează astfel de „comportamente” neadecvate!", a scris Poliţia Română pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?