Șofer, prins de radar cu 172 km/h în localitate 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Facebook Poliţia Romana
Facebook Poliţia Romana
Un nou caz de viteză extremă pe șoselele României: de această dată, în localitate. 

 Un şofer a fost înregistrat, sâmbătă, circulând cu 172 km/h în localitate, într-o zonă în care limita de viteză era de 70 km/h, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

"În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 8,00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acţionau pe DN1, pe raza localităţii Potigrafu, au oprit un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 172 km/h ( +102)", precizează IPJ Prahova.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile. 

Ultimul caz asemnănător, cu doar câteva zile în urmă. Șoferul era și băut

Un bărbat din judeţul Galaţi este cercetat penal după ce, aflat sub influenţa alcoolului şi având permisul de conducere anulat, a fost depistat circulând cu viteza de 135 km/h în localitate, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat de 45 de ani care a condus un autoturism pe DN 25, în localitatea Tudor Vladimirescu, cu viteza de 135 km/h.

La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, după verificarea în baza de date s-a constatat că are permisul de conducere anulat.

Poliţiştii au întocmit pe numele şoferului dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Razie în Galați



Evenimentul rutier a fost depistat în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi şi a Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, în colaborare cu reprezentanţii Regiei Autonome Registrul Auto Român, care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor precum şi a depăşirii vitezei legale pe drumurile publice.

În cursul acţiunii au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 68.710 de lei, dintre care 42 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 18 certificate de înmatriculare ale vehiculelor, precum şi 22 permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate 18 defecţiuni tehnice şi două infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel