Șofer din București, săltat din trafic. Era în stare de inconștiență la volan, din cauza drogurilor - Informații complete DIICOT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @loseyourself
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @loseyourself
Un caz incredibil s-a produs în București. Deja nu mai vorbim despre șoferi sub influența substanțelor interzise, ci chiar despre șoferi în stare de inconștiență la volan din cauza drogurilor.

”La data de 23.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și deținerea, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că la data de 19.07.2024 acesta a condus un autoturism, pe drumurile publice din municipiul București, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv ketamine (drog de risc). 

În urma unui apel 112, polițiști ai Brigăzii Rutiere l-au depistat pe inculpat în stare de inconștiență, în autoturismul parcat pe partea carosabilă în zona Splaiul Unirii, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

De asemenea, cercetările efectuate au mai  relevat faptul că inculpatul deținea în autoturism, în vederea consumului propriu, cantitatea de aproximativ 50 grame de substanță cu conținut de ketamine.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Brigăzii Rutiere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” anunță comunicatul DIICOT. 

O nouă prevedere a generat controverse în spațiul public. Ordonanța de Urgență dă dreptul polițiștilor să rețină permisul de conducere șoferilor ce refuză testarea cu aparatul Drug Test, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator. Dacă rezultatele nu vin în maximum 72 de ore, permisul se restituie. 

Înainte, inclusiv din rândul polițiștilor, s-a transmis informația că aceste aparate, care ar avea ca scop să identifice dacă șoferul este sub influența substanțelor interzise, psihoactive, dau erori majore, de până la 50%. Asta se întâmplă pentru că aparatul de testare identifică substanța, nu drogul. Așa se face că unele substanțe din medicamente dădeau, în mod eronat, rezultatul pozitiv la drug-test și lăsau șoferul fără permis și cu dosar penal. 

În acest caz, prezentat de DIICOT, nu a fost niciun dubiu cu privire la starea șoferului. Acesta era la volanul mașinii sale, în stare de inconștiență, din cauza drogurilor, iar în mașina sa au fost găsite și alte substanțe interzise. Prin urmare, s-a ajuns până la arestarea preventivă a șoferului, pentru 30 de zile, din decizia instanței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel