Urmărește emisiunea live
Șofer de ambulanță, cercetat după ce a refuzat să transporte un pacient
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ambulanță
Ambulanță
Un şofer de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este cercetat disciplinar, după ce a refuzat transportul unui pacient, victimă a unui accident de circulaţie, la un spital din Bucureşti, invocând motive medicale.

A fost întocmit un referat, iar cazul este cercetat de Comisia disciplinară, ambulanţierul riscând chiar şi desfacerea contractului de muncă.

"Este vorba despre un accident care a avut loc la Tismana. În urma accidentului a rezultat o victimă care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). După investigaţiile care s-au făcut la spital, s-a decis transferul pacientului către un spital din Bucureşti. Am trimis un echipaj de ambulanţă, iar ambulanţierul respectiv a refuzat cursa din motive medicale. În urma refuzului, s-a întocmit un referat, referatul a fost dat către Comisia de cercetare disciplinară, iar cazul este în cercetare disciplinară şi aşteptăm concluziile. Riscă inclusiv desfacerea contractului de muncă, dar nu aş vrea să mă antepronunţ. Aşteptăm să vedem ce concluzii are Comisia de cercetare disciplinară şi apoi o să luăm o decizie", a precizat Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, pentru Agerpres.

Conform unor surse medicale, victima accidentului, care a suferit un politraumatism şi un hematom pe creier, a fost operat într-un spital din Bucureşti, însă a decedat trei zile mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel