Şofer agresiv, oprit de Poliţie pe autostradă. După ce a fost amendat, a intrat peste poliţişti în maşină ca să îşi recupereze actele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Jackson David, Pexels
Fotografie de la Jackson David, Pexels
Un şofer a fost oprit de Poliţie pe Autostrada A10, din cauza modului agresiv de a conduce. Acesta a fost însă extrem de recalcitrant şi cu oamenii legii şi chiar a intrat peste aceştia în autospeciala de poliţie pentru a-şi recupera documentele. 

Un şofer din Argeş a fost amendat de un echipaj de poliţie rutieră aflat în serviciu pe Autostrada A10 cu peste 9.600 de lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea poliţistului, nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, săvârşirea de acte şi gesturi obscene şi adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, Agerres, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, vor fi făcute verificări şi în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către poliţiştii implicaţi în acest eveniment, după ce şoferul a pătruns în autospeciala de poliţie pentru a-şi recupera permisul de conducere şi documentele autoturismului.

"La data de 20.01.2023, în jurul orei 16,00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, aflat în serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda - Sebeş, al cărui conducător avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau în faţa sa şi folosea, în mod repetat şi nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalţi conducători auto să elibereze banda de circulaţie. Autoturismul a fost oprit în spaţiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum şi faptul că urmează să fie sancţionat contravenţional", se menţionează în comunicat.

Bărbatul a intrat peste poliţişti în maşină ca să îşi recupereze acteleIPJ Alba precizează că, deşi poliţiştii i-au solicitat şoferului documentele, acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, el fiind identificat în baza permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din localitatea Cătanele, judeţul Argeş.

"Ulterior, acesta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor de a rămâne în autoturism şi a pătruns în autospeciala de poliţie, pentru a-şi recupera permisul de conducere şi documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spaţiul service", se arată în comunicat.

Faţă de acesta, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea poliţistului, precum şi pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, iar ca măsură complementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Totodată, faţă de bărbat a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliţie în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pentru săvârşirea de acte şi gesturi obscene şi adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare.

"În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri", se precizează în comunicat.

Sursa citată mai arată că, prin structura specializată de la nivelul Brigăzii Autostrăzi, vor fi făcute verificări în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către poliţiştii implicaţi în acest eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel