Șocul și lovitura de la mitingul PSD Iași. O întrebare pentru frumoasa jurnalistă de la TVR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Roxana Costaș
Roxana Costaș
O frumoasă jurnalistă de la TVR 1 Iași spune că a fost luată la bătaie de susținătorii lui Liviu Dragnea la mitingul PSD.

În acest sens, ca dovadă, are doar un live cu un bărbat, care se îndreaptă către ea cu o pancartă, pare că îi dă peste telefon, moment în care transmisia se oprește brusc. Nu reiese de nicăieri că a fost luată la bătaie de susținătorii lui Liviu Dragnea.

Roxana Costaș, frumoasa jurnalistă de la Iași, vine și cu o explicație pentru care i s-a dat peste telefon cu pancarta. Un coleg de ai săi i-a numit pe oamenii de la mitingul PSD "armată de white walkers". Adică morți vii care vin din tărâmul înghețat și amenință omenirea și nu pot fi învinși decât de... oricine, dar nu de Dragnea, în traducere liberă. Adică, niște moștri cu păr alb, cu fața brăzdată de riduri adânci, ceea ce face ca înfăţişarea lor să se asemene cu cea a oamenilor decedaţi, aflaţi deja în stare de putrefacţie. Cam așa li s-a zis oamenilor de la mitingul PSD, cam asta înseamnă "armată de white walkers". Nu toți oamenii de la mitingul PSD sunt blonzi, tineri și frumoși la chip, dar cu siguranță mulți dintre ei nu sunt atât de plini de ură.

Când Sandu Matei a lovit un vârstnic în Piața Victoriei, Facebook-ul nu s-a aprins cum s-a aprins acum când un bărbat i-a dat jurnalistei peste telefon. Evident că nici episodul de la Iași nu are scuză, dar trebuie văzut tot contextul.

Frumoasa jurnalistă de la Iași spune că femeile venite la miting speră să ajungă Irinuci sau Daenerys. Sau că oamenii au fost luați de la birt și momiți cu bere să scandeze pentru Dragnea.

E același discurs plin de ură al oamenilor care se cred superiori pe care l-am văzut și la protestul împotriva abuzurilor organizat de PSD în 2018.

Sunt o mulțime de votanți PSD cărora le este frică să declare ce vor face în cabina de vot, nu merg nici la miting de teamă să nu apară în vreo poză să le dea tag cineva și să fie înjurați etc, numiți comuniști și în toate felurile. Dar au cea mai importantă armă: votul. Vor merge la urne, așa cum îndeamnă USR-iștii, Cioloș-iștii etc, dar vor vota ce vor dori ei.

O întrebare de final - un jurnalist de la TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ filmează cu telefonul?! Nu există camere la TVR Iași?

În încheiere, reiau cum am văzut mitingul PSD din 9 iunie, un moment ”oribil” la metrou care spune multe despre România:

Sute de mii de oameni au venit sâmbătă, 9 iunie 2018, la București, în Piața Victoriei. Am plecat să văd mulțimea, care creștea de la oră la oră, pornind de pe o străduță de la Gorjului.

Nu era nimeni pe stradă. România era în altă parte. Cum am ajuns la metrou, marea albă a început să se arate. Protestatarii erau calmi, respectuoși și priveau curioși în toate părțile cu gândul să ajungă mai repede la destinație. Printre ei, la metrou, erau și oameni care nu se îndreptau spre mitingul PSD. Ceea ce mi s-a părut dureros a fost faptul că românii anti-PSD îi priveau cu scârbă pe oamenii ăștia și tot chicoteau. De altfel, și la final, când oamenii s-au urcat în metrou, persoanele care nu purtau alb râdeau de ei. Un tânăr care rămăsese pe peron se uita la votanții PSD care urcaseră în tren și înjura, scârbit, printre dinți. Sigur... protestatarii aceia erau vinovați că nu reușise el în viață. Omul avea frustrări de aruncat fix pe niște oameni care nu îi făcuseră nimic... Alți tineri veniseră acolo și ziceau că miroase urât în zonă... de la PSD-iști, deși nu miroasea a nimic. O femeie la vreo 40 de ani, așteptând metroul, spunea că „ne-au nenorocit PSD-iștii ăștia"! Aș zice că dacă ne-a nenorocit cineva, cu siguranță nu oamenii ăia din metrou, care aveau un soi de curățenie sufletească rar întâlnită astăzi.

Cât despre protestul din Piața Victoriei... nu s-a zguduit nicio clădire din cauza țipatului oamenilor. Oamenii nu scandau decât atunci când le cerea vreun lider aflat pe scenă. Erau veseli și aveau chipuri luminoase. Mi s-a părut că votanții PSD veniseră mai mult să-și arate susținerea față de partid, lucru pe care l-au demonstrat și la alegerile din 2016, la urne, nu să protesteze față de abuzuri. Erau oameni din toate colțurile țării. Unii dansau, cântau, aplaudau, fluturau steaguri și aveau pancarte pe care le tot înălțau. Era un fel de campionat al steagurilor, fiecare vrând să arate că orașul din care provine este cel mai puternic. În rest, totul s-a desfășurat conform planului. Niciun incident important, jandarmii și-au făcut datoria, iar politicienii au vorbit despre abuzuri, subiectul pentru care ne-am adunat. Am mai observat că oamenii se feresc să vorbească cu presa. Întorc privirea când văd că vii spre ei cu vreo cameră de filmat pentru a le adresa întrebări. De-a lungul vremii, au fost publicate, pe Internet, destule filmulețe vădit făcute pentru a fi ironizați. S-or fi săturat și ei să fie umiliți de toți internauții care se ascund sub identități false...

Singurul lucru dureros care rămâne după seara asta este ura. Nu înțeleg când și cum am început să fim capabili de atâta răutate. Și votanții PSD, și votanții altor partide vor aceleași lucruri: șosele, spitale, școli, o viață normală. Nu sunt vinovați votanții PSD că lucrurile merg cum merg în România și nu sunt vinovați nici pentru faptul că acei românii, care îi privesc cu multă ură și scârbă, oriunde îi văd, nu au avut toți același start în viață. Poate unii dintre votanții PSD, care au venit sâmbătă la protest, tocmai din sate despre care nici nu știm că există nu au avut aceleași șanse și aceleași condiții pe care le-au avut cei care acum îi privesc cu milă, râd de ei și îi înjură. Fără a generaliza, dar imaginile de sâmbătă de la metrou, înainte și după protest, cu marea albă de oameni și ceilalți purtători de alte culori îmi arată că bunul simț și respectul sigur nu se învață în școli înalte... 9 iunie 2018, ziua în care albii au învins.

Concluzia asta - Singurul lucru dureros care rămâne după seara asta este ura - e mai actuală ca oricând și devine din ce în ce mai pregnantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel