Sociologul Gelu Duminică îl face praf pe preotul Visarion Alexa, după stenograme. Detaliul care-l dă de gol pe preot. ”Știa că a agresat”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Visarion Alexa / Foto Facebook
Visarion Alexa / Foto Facebook
Preotul Visarion Alexa este vizat într-o anchetă în care acuzația este gravă. Sociologul Gelu Duminică a analizat stenogramele, arătând că duhovnicul a acționat ca un agresor. 

”Fix așa arată o agresiune sexuală: un om care nu înțelege că ”nu” înseamnă ”nu” și care abuzează de statutul său. Iar scuza cum că ”m-am lăsat ispitit” e doar o balivernă penibilă care aruncă ”vina ispitei” asupra celuilalt (eu sunt ispitit însă ispita - adică diavolul - a fost altcineva). Nimic despre liberul arbitru, despre Porunca 7 (să nu preacurvești) sau despre păcatul râvnirii femeii altuia (Porunca 10). Nimic despre respect, despre morală și principii. Acest tip de comportament nu este un accident, ci un mod de operare: câștig încrederea unor oameni vulnerabili emoțional și pe urmă atac. Ca orice prădător! ”Să nu cazi în ispita de a te răzbuna” ne demonstrează, dacă mai aveam nevoie, că agresorul știa că a agresat.

Faptul că avem stenograme ne arată că agresorul a fost înregistrat și că există mărturii. Poate și de aceea, agresorul a recunoscut imediat fapta și BOR a reacționat în aceeași zi. Pentru că dovezile sunt zdrobitoare. Sper doar ca enoriașii care-și apără preotul să înțeleagă că nu e niciun scenariu la mijloc și că duhovnicul lor este un agresor sexual. Și că trebuie izolat și pedepsit. Ca orice om care agresează un alt om” a scris sociologul Gelu Duminică, pe Facebook. 

Stenogramele în cazul împotriva lui Visarion Alexa

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. (...) Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victimă: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten

Victimă: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victimă: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. (...)

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victimă: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar. În fața instanței, avocata sa a invocat prietenia cu victima, de aproximativ doi ani. 

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel