Sociologul Bulai, propunere pentru primarii din România: Hai să facem oraşul veveriţelor
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Sociologul Alfred Bulai a venit cu o propunere pentru primarii din România şi a spus ce ar trebui să facă aceştia pentru a atrage turiști, chiar dacă localitățile pe care le conduc nu au branduri sau locuri interesante de vizitat. Sociologul a dat un exemplu dintr-un orășel din SUA.

"Câți primari din România cumpără consultanță pentru dezvoltarea urbană, specialiști români sau străini? Nu trebuie să fii tu deștept să faci toate astea, au făcut și alții prin lume! Nu trebui să inventezi tu, primar, apa caldă de fiecare dată! De exemplu, într-un orașel mic din America s-au gândit ce să facă, deoarece nu aveau nicio identitate, nimic de vizitat, vai de capul lor. Și au vorbit cu o firmă importantă de consultanță care le-a zis că trebuie să aibă un brand, să se legitimeze cu ceva.", a declarat Alfred Bulai, în cadrul emisiunii ”Nod în papură”, la DC News și DC News TV, alături de Val Vâlcu.

"Hai să facem orașul veverițelor!"

"Firma de consultanță a studiat cum arată orașul și au observat că există veverițe prin pădurile de acolo. Hai să facem orașul veverițelor! Au vorbit în Consiliul Local și au făcut adăposturi pentru veverițe pe străzi. Dacă mergi acum pe stradă vezi 100 de veverițe pe stradă în acel orășel. Mai mult, au introdus și amenzi dacă le faci ceva rău. Prin urmare, se duc oamenii de nebuni să vadă veverițele. Într-o țară ca SUA nu le vezi toată ziua, poate șobolani, dar nu veverițe.", a declarat Alfred Bulai.

"Am văzut un om ce hrănea o veveriță pe o bancă..", a replicat Val Vâlcu.

"Da, ele devin foarte domestice pentru că primesc mâncare de la turiști.", a spus Bulai.

"Cum sunt maimuțele din Gibraltar. Îți fură mâncare din buzunare, nu mai așteaptă să îi dai...", a spus Val Vâlcu.

"Da, vezi tu, au venit niște specialiști și au gândit pentru că nu au făcut, inventat, o chestie care nu a prins. În România ai 200 și ceva de orașe. Măi, gândește-te să faci ceva! De exemplu, un primar pe Valea Oltului, la Brezoi, a adus vedete internaționale la zilele orașului, o localitate de 2.000-3.000 de oameni. S-a descurcat omul! S-au dus alți români, din alte orașe, la festival acolo! A mers un prieten de-al meu, din facultate, împreună cu copilul!", a spus Bulai.

"Repet, nu inventăm apa caldă! Oricine poate să facă ceva"

"Practic, s-a creat din nimic! Acolo nu e niciun fel de resursă de ceva, e un orășel oarecare, nesemnificativ! Ce vreau să spun este că oricine poate să facă ceva. Repet, nu inventăm apa caldă! Oriunde pe planetă vei găsi 20 de orașe similare cu al tău care sunt mai dezvoltate decât tine. Și nu trebuie să cauți mult....în Polonia, Bulgaria, Serbia, Austria. Nu trebuie să mergem în Germania sau SUA, unde sunt mai mulți bani. Ce vreau să spun: Este o  viziune despre ce ar trebui să facă primarul.", a mai spus Alfred Bulai.

Video

Bulai atrage atenția: Este primul semn al patologiei politicii românești. Nu ai ce căuta!

”Fiecare politician din România are partidul lui. Este primul semn al patologiei politicii românești. Un partid, prin definiție, trebui să unească oameni care au aceleași credințe, nu trebuie sa deservească un lider. La noi au apărut invers. Logica unui partid este că reprezintă o asociație a unor oameni care au valori comune, credințe comune și vor să facă ceva împreună”, a declarat Alfred Bulai, la DCNews TV. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel