Sociolog: De ce este iubit Regele Mihai I de români
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
DSC_0589
DSC_0589

De ziua onomastică a Regelui Mihai I, peste 2.500 de oameni s-au îngrămădit în grădina Palatului Elisabeta pentru a-i ura "La mulți ani!". Unii au plâns, au aplaudat, alții au rămas neclintiți, strângând la piept steagul tricolor. Sociologul Vintilă Mihăilescu a explicat de ce oamenii îl iubesc pe Regele Mihai I. 

"Poate putem să încercăm să creionăm cum e el văzut. Dacă pentru o parte a populaţiei, la începutul anilor 90, întruchipa figura unui posibil salvator, pentru alţii era figura unui pericol, al unui risc. Asta era imaginea care a continuat o vreme”, a explicat sociologul Vintilă Mihăilescu, la Digi24.

"O imagine a înțeleptului satului"

El a continuat: "Soluţia pentru România e monarhia şi în speţă regele Mihai ca posibilă soluţie, salvare pentru România, după care a intrat în viaţa firească a societăţii ca familie regală şi ca personaj carismatic. Cred că la ora actuală e un fel de imagine a înţeleptului satului. Omul bun şi bătrân şi la care te duci cu reverenţă, cu dragoste filială, cu respect. Dar cred că metafora cea mai bună e omul bun şi bătrân al satului, actualmente al ţării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel