Societatea Română de Radiodifuziune, punct de vedere față de amenințările unui politician ungar la adresa unui jurnalist din România
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 04 noi 2022, 12:00
WhatsApp
Societatea Română de Radiodifuziune a transmis un mesaj, după ce un politician ungar a lansat mai multe amenințări împotriva unui jurnalist de la Radio Târgu-Mureș.

Societatea Română de Radiodifuziune a transmis o poziție dură față de declrațiile politicianului ungar care a lansat amenințări la adresa unei jurnaliste de la Radio Târgu-Mureș:

„În fluxul de știri al Societății Române de Radiodifuziune și în spațiul public a apărut știrea care relatează despre un derapaj nepermis al unui politician maghiar aflat în România. Un jurnalist maghiar al Radio România și alte două etnii au fost amenințate în discursul unui politician extremist din Ungaria.

În mesajul său, acesta spune: “…puteți să o vedeți pe Parászka Boróka, o puteți auzi la Radio Târgu-Mureș. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spân*ure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm  că am ajuns unde suntem“.

Politicianul a mai adăugat, cităm: "asistăm la ţi*anizarea secuimii şi a poporului maghiar".

Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome și a comunității evreiești, este menţionat și numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societății Române de Radiodifuziune.

Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile mai sus amintite drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democrației, ale statului de drept, declarațiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică și tolerantă.

Societatea Română de Radiodifuziune condamnă în aceste timpuri grele, cu fermitate, orice comportament extremist și manipulator care propagă și incită la violență și își exprimă dezacordul cu privire la acest tip de abordare.

Luptând pentru echidistanță, imparțialitate și informare corectă, în conformitate cu misiunea sa publică, în spiritul apărării eticii și libertății jurnalistice, precum și în calitate de sursă credibilă și relevantă de știri, Societatea Română de Radiodifuziune dorește să condamne ferm și să descurajeze atitudinile părtinitoare și extremiste și continuă să facă parte din tabăra apărării adevărului și a valorilor descrise în Constituția României“, a transmis Răzvan Ioan Dincă, preşedinte Director General.

În susținerea celor de mai sus semnează în unanimitate, în spiritul valorilor democratice esențiale, toți membrii Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune:

Radu F. Alexandru

Annamaria Bodoczi

Alexandra Bogdan

Sorin Faur

Radu Herjeu

Milan Manyura

Dragoş Pătlăgeanu

Liviu Popescu

Oana Rusu

Ruxandra Săraru

Marius Dorian Tănase

Maria Țoghină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?