Data publicării:

Prof. dr. Francis Delmonico: Societatea are obligaţia de a maximiza donările de la persoane decedate

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Francis Delmonico consideră că donaţiile de la donatori decedaţi sunt "un element esenţial al unui sistem de succes pentru transplanturi".

Francis Delmonico, expert mondial în transplant, chirurg, profesor clinic, a discutat despre donarea de la donatorii vii, în stop cardiorespirator și de la donatori decedați la emisiunea Academia de Sănătate. Emisiunea a fost transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical.

Delmonico are un CV impresionant: directorul medical al Băncii de Organe din New England (NEOB), profesor de Chirurgie la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Boston, Massachusetts, unde este directorul emerit al Transplantului Renal; deține titlul onorific de doctor în Medicină de la Institutul Karolinska din Suedia. CV-ul acestuia, AICI.

"Donarea de rinichi de la donatori în viaţă este preferabilă, dar în funcţie de vârsta donatorului şi de circumstanţele morţii, transplanturile de rinichi de la donatori decedaţi pot fi la fel de eficiente. Şi bineînţeles, cu un donator în viaţă, dacă majoritatea organelor sunt de la donatori în viaţă, pun presiune asupra vieţilor donatorilor. Există o rată foarte mică de complicaţii, şi există şi o şansă de mortalitate. La nivel internaţional rata este de aproximativ 3 la 10.000 oameni care ar putea muri în urma donării unui rinichi. Cred că donatorul decedat este o componentă centrală a sistemului de transplant", subliniază specialistul.

Mai mult pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel