Socialiştii europeni, deranjaţi de cazul Severin. Hannes Swoboda: Orice caz de coruptie este inacceptabil
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hannes swoboda
hannes swoboda

Socialiştii europeni sunt deranjaţi de scandalul de corupţie în care este implicat şi românul Adrian Severin. „Orice caz de corupţie sau semi-corupţie este total inacceptabil“, spune la RFI vice-preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda. El dă de înţeles că Severin ar trebui să-şi dea demisia.

Scandalul privind presupusa mită destinată euro-deputatului PSD, Adrian Severin a dat naştere unei crize „foarte severe de imagine pentru Parlamentul European“, declară Swoboda.

„Cred că orice caz de corupţie sau semi-corupţie este total inacceptabil. Suntem bine plătiţi pentru munca noastră şi cineva nu ar trebui să fie plătit pentru un lucru pentru care e deja plătit în Parlamentul European“, explică vice-preşedintele grupului socialist.

El sugerează că Adrian Severin ar trebui să demisioneze, aşa cum a făcut-o unul din cei trei euro-deputaţi vizaţi de dezvăluirile din cotidianul britanic Sunday Times. "Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar: euro-parlamentarul conservator austriac a demisionat deja, deci vă daţi seama care sunt aşteptările. Ţine de domnul Severin să ia o decizie clară!", afirmă oficialul european.

Hannes Swoboda declară că înregistrarea video este grăitoare: "Am văzut înregistrarea video, care vorbeşte de la sine. În al doilea rând, este o criză foarte severă de imagine pentru Parlamentul European şi trebuie să facem tot ce putem pentru a corecta această imagine".

Citeşte mai departe pe RFI.ro

Citeşte şi:

Severin spune că nu va demisiona din Parlamentul European

Adrian Severin s-a autosuspendat din BPN al PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel