Social democrații vor să își pună propriul premier, alături de USR și AUR
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Florin Cîțu susține că PSD își va pune propriul premier. 

Social-democrații negociază să-și pună premier alături de USR și de AUR, afirmă, miercuri seara, premierul Florin Cîțu: „Majoritatea care vrea să arunce țara în aer - AUR, USR, PSD - negociază”.

„PSD negociază cu ei (USR PLUS - n.r..), pentru că asta se întâmplă. Vă spun eu - este ceea ce se întâmplă acum în Parlamentul României. Majoritatea care vrea să arunce țara în aer - AUR, USR, PSD - negociază, pentru că altfel nu are cum să se întâmple. Credeți că cei de la PSD vor da jos un guvern ca după aceea să stea să se uite din opoziție? Nu, ei negociază să-și pună premier alături de USR și de AUR”, spune, la Digi24, premierul Florin Cîțu.

USR are o ușă deschisă

El afirmă că le-a transmis liderilor USR mesajul că „încă putem să mergem mai departe”.

„Trebuie doar să retragă această moțiune de cenzură. Pentru PNL o să fie foarte greu pe viitor să stea la aeeași masă cu cei care au dat jos guvernul condus de un premier liberal alături de AUR și PSD, cei mai mari dușmani ai PNL”, adaugă Cîțu.

Premierul spune că liderii USR PLUS au legat aprobarea programului „Anghel Saligny” de desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în contextul aproprierii congresului USR PLUS și că aceștia au încercat să-și șantajeze partenerii de coaliție.

SIIJ și Anghel Saligny, mărul discordiei

Premierul Florin Cîţu a afirmat că cei de la USR-PLUS au fost cei care au pornit scandalul din coaliţie şi i-a acuzat de şantaj în Guvern. 

"Anghel Saligny este un program care dezvoltă România. Niciodată nu am discutat ceva şi am făcut altceva. Acesta este un program cu componente în programul de guvernare. Cine spune că nu sunt acolo, minte. A fost în dezbatere publică aproape o lună de zile, a fost în perioada de avizare, nimeni nu a spus nimic despre program, nimeni nu s-a opus. Au apărut discuţiile în momentul când se apropia data congresului la colegii noştri. Şi atunci, ca să arate că fac ceva reformă, au legat abuziv programul Anghel Saligny de desfiinţarea SIIJ. De aici a început toată discuţia. Asta a fost cu două săptămâni înainte de a aproba programul. 

Mi-au spus că nu vor fi niciodată de acord cu Anghel Saligny, până nu trece proiectul cu SIIJ. Le-am spus că este în Parlament, avem un ministru al Justiţiei de opt luni. Eu am desfiinţat SIIJ în Guvern, am trecut-o în Parlament. Nu poţi şantaja dezvoltarea românilor. Ei nu aveau nimic împotriva programului, ci voiau să obţină un avantaj de imagine prin a bloca acest program", a declarat Florin Cîţu la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel