Data publicării:

Social democrat, favorit în alegerile prezidențiale. Despre cine este vorba

Autor: Cătălina Burghelea | Categorie: Politica
WhatsApp
Ștampile de vot pentru alegeri
Ștampile de vot pentru alegeri
Social-democratul Laurentino ''Nito'' Cortizo este favoritul alegerilor prezidenţiale care au loc duminică în Panama, mic stat din America Centrală marcat de scandalul ''Panama Papers'' şi de o corupţie endemică, relatează AFP şi Reuters.

Câştigătorul scrutinului, care are un singur tur, îi va succeda lui Juan Carlos Varela, care nu mai candidează pentru un nou mandat, în condiţiile în care popularitatea sa a avut de suferit din cauza scăderii activităţii economice, creşterii costului vieţii, a scandalurilor de corupţie şi a crizei din sectoarele sănătăţii şi justiţiei.

Laurentino Cortizo, favorit în alegerile prezidențiale


Laurentino Cortizo (66 de ani), fost ministru al agriculturii, care reprezintă Partidul revoluţionar democrat PRD, este creditat cu 36,1% din intenţiile de vot, devansându-i pe ceilalţi şase candidaţi. Este urmat de fostul ministru de externe Romulo Roux, din Partidul Schimbării democratice (dreapta), cu 26,2%, şi independentul Ricardo Lombana (19,6%).

La trei ani de la dezvăluirile din Panama Papers, ţara nu a reuşit să scape de imaginea de paradis fiscal şi a fost afectată şi de scandalul comisioanelor ilegale distribuite de grupul brazilian de construcţii Odebrecht.

VEZI ȘI Iohannis, în război cu PSD: Situația din România, foarte complicată. Coabitarea e grea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel