ŞOCANT: Au încercat să-i TAIE picioarele unui atlet
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Un triatlonist sud-african a fost atacat de o bandă care a încercat să-i taie picioarele cu un fierăstrău în apropiere de Durban (nord-estul ţării), informează AFP.

Marţi în jurul orei 3 dimineaţă, Mhlengi Gwala se îndrepta pe bicicletă la o întâlnire cu un prieten pentru a se antrena când a fost atacat de un grup de necunoscuţi, a explicat pentru AFP Dennis Jackson, directorul unei organizaţii de susţinere a atleţilor din Durban.

Aceştia au încercat să-i taie picioarele lui Mhlengi Gwala cu ajutorul unui fierăstrău, a adăugat el. Grupul de necunoscuţi ieşise dintr-un bar. El a crezut că vor să-l fure (...) şi le-a propus să le dea telefonul, ceasul şi bicicleta, a mărturisit un prieten al sportivului, Sandile Shange, la radio 702.

Dar nu asta voiau ei. Au luat un fierăstrău, doi tipi îl ţineau de partea de sus a corpului, în timp ce un altul îi tăia piciorul. Cred că au ajuns până la os şi nu au putut merge mai departe. Atunci au încercat să-i taie şi celălalt picior, a povestit Shange.

După cum mi-a spus Mhlengi, fierăstrăul era foarte ruginit, a precizat Shange, adăugând că atacatorii au luat-o la fugă la apariţia unei patrule de poliţie. Tânărul sportiv este acum operat pentru a se încerca să-i fie salvat piciorul. Chirurgii sunt încrezători, potrivit lui Dennis Jackson, care nu înţelege care au fost motivele atacatorilor.

Mhlengi Gwala este o persoană incredibilă, foarte prietenoasă şi un formidabil ambasador al sportului, a spus Jackson. Un atac total respingător, a reacţionat pe Twitter triatlonistul sud-african Henri Schoeman, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Prietenii şi rudele s-au mobilizat pentru a strânge fonduri care să acopere costurile operaţiei.

[citeste si]

Africa de Sud se confruntă cu o foarte mare criminalitate, cu 51 de crime comise pe zi, potrivit poliţiei, care denunţă o cultură a violenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel