Șoc în lumea medicală din Capitală. Prof dr Alina Tănase, schimbată de la conducerea Institutului Fundeni
Autor: Dana Lascu | Publicat pe: 04 noi 2019, 18:05
WhatsApp
Conf univ dr Alina Tănase
Conf univ dr Alina Tănase
Schimbare-șoc în lumea medicală din Capitală. Prof univ dr Alina Tănase, unul dintre principalii artizani ai transplantului medular în România, a fost schimbată astăzi din funcția  de manager interimar al Institutului Clinic Fundeni. 

Prof univ dr Alina Tănase este medic primar hematologie, supraspecializată în transplant medular, doctor în Științe Medicale, președinte al Comitetului Național de Hematologie al Ministerului Sănătății, președinte al Societății Române de Transplant de Măduvă Osoasă și coordonatorul Programului Național de Transplant de Măduvă Osoasă.

Conform CV-ului său, prof dr Alina Tănase este membru în Societatea Internațională pentru Medicină Regenerativă și Chirurgie (ISRMS) și în cea de Transplant european de sânge și măduvă (EBMT) - Grupul de lucru pentru limfom.

Până în august anul curent când a fost numită manager interimar al Institutului Clinic Fundeni, prof univ dr Alina Tănase era șef al Unității de transplant de măduvă osoasă, de la Institutul Clinic Fundeni. Ea este unul dintre principalii artizani ai Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH), care, în doi ani de la înființare, în septembrie 2019, avea peste 65.500 de donatori înscriși.

Are publicate șapte cărți de specialitate ca prim-autor, și este coautor a zeci de lucrări publicate în reviste de prestigiu din țară și din străinătate. A făcut zeci de cursuri de specializare în SUA, Germania, Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Ungaria, Rusia, Cehia, Croația și, evident, România.

Schimbarea ei din funcție, pe ultima sută de metri a Guvernului Dăncilă, a șocat lumea medicală. În locul ei vine, tot interimar, Adriana Cotel, care a mai condus, în ultimul an, în mandate scurte, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?