Șoc după alegeri. BEC a decis RENUMĂRAREA voturilor la mai multe secții din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
BEC  a decis renumărarea voturilor la mai multe secții din București. 

Biroul Electoral Central a decis, marţi, renumărarea voturilor în secţiile 455, 479 şi 526 din Sectorul 3 al Capitalei, transmite Agerpres. Decizia BEC a fost luată la solicitarea Oficiul electoral al Sectorului 3. Luni, Biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti nr. 42 şi-a declinat către Biroul Electoral Central competenţa de soluţionare a cererilor de renumărare a voturilor exprimate în secţiile 455,479 şi 526 din Sectorul 3 formulate de Oficiul electoral al acestui sector.

De ce s-a cerut renumărarea

Oficiul electoral al Sectorului 3 a solicitat desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor pentru Senat în cadrul Secţiei 479, întrucât "există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianţa USR PLUS ca urmare a unei corecturi olografe, dubiu ce nu poate fi lămurit prin intermediul corelaţiilor din cadrul procesului-verbal".

Desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor în cadrul Secţiei 526 a fost solicitată deoarece "corelaţiile aferente procesului-verbal nu pot fi lămurite prin operaţii efectuate de oficiul electoral", iar în cazul Secţiei 455 "din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel