Data publicării:

SNSPA. Două sesiuni de pre-testare la Facultatea de Ştiinţe Politice

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Două sesiuni de pre-testare vor fi organizate de Facultatea de Ştiinţe Politice a SNSPA pentru anul universitar 2016 - 2017, informează site-ul instituţiei de învăţământ superior. 

Înscrierile pentru prima sesiune de pre-testare se vor încheia pe 14 aprilie. Pre-testarea din 16 aprilie constă într-o probă scrisă pentru specializările Ştiinţe Politice/ Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi interviu pentru specializările Sociologie/ Psihologie, rezultatele urmând să fie afişate pe 21 aprilie.

Înscrierile pentru a doua sesiune de pre-testare se vor face în perioada 9 mai - 16 iulie, probele urmând să fie susţinute pe 18 şi 19 iulie. Pe 18 iulie va fi susţinută proba scrisă pentru specializările Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, iar pe 19 iulie va avea loc interviul pentru specializările Sociologie, Psihologie, rezultatele urmând a fi afişate pe 21 iulie.

Înscrierea la cele două sesiuni de pre-testare se face numai online, pe admitere.politice.ro, deschizând un cont de utilizator şi completând câmpurile obligatorii. Taxa de înscriere la sesiunea de pre-testare este de 150 lei. Candidaţii care se înscriu pentru ambele sesiuni beneficiază de o reducere de 50% pentru taxa celui de-al doilea examen. Pentru specializările Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, admiterea se face prin examen scris, susţinut în două sesiuni de pre-testare, la una dintre următoarele discipline, la alegere: filosofie, sociologie, economie, psihologie, istorie, matematică.

[citeste si]

Admiterea se face în ordinea descrescătoare a mediilor şi a opţiunilor formulate în limita numărului total de locuri scoase la concurs (Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene), indiferent de proba susţinută. Pentru specializările Sociologie şi Psihologie, admiterea se face în două sesiuni de pre-testare în lunile aprilie şi iulie, pe baza a două criterii de evaluare: interviu care constă în susţinerea unei scrisori de intenţie în faţa comisiei de pre-testare (sesiunile aprilie şi iulie) şi se notează cu admis/respins.

Nota la una dintre discipline examenului de bacalaureat: sociologie, psihologie, economie, matematica, limba română, filosofie sau logică şi argumentare (pe baza acestei note se va face ierarhizarea). Cei declaraţi admişi se vor înmatricula după susţinerea bacalaureatului, conform politice.ro. Cei declaraţi respinşi se vor putea înscrie pentru sesiunea din iulie. Admiterea se face în ordinea descrescătoare a mediilor şi a opţiunilor formulate, în limita numărului total de locuri scoase la concurs. Un candidat poate fi declarat admis pe locurile fără taxă la o singură specializare. Admiterea la facultate a candidaţilor care au o diplomă de licenţă se face numai prin concurs de admitere.

Candidaţii care au obţinut cel puţin media 5 în urma pre-testării se vor putea înscrie în anul universitar 2016 - 2017. Înscrierea se va realiza online în perioada 21 - 24 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel