Urmărește emisiunea live
Snooker. Triplu Campionat European la Snagov
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Snooker. Peste 250 de participanţi, arbitri, oficiali şi suporteri din 29 de țări europene vor vizita Capitala şi împrejurimile acesteia. Pe 27 iunie, Complexul Hotelier Mirage va găzdui Adunarea Generală a Asociației Europene de Biliard și Snooler (EBSA).

Snooker. Federaţia Română de Snooker, EBSA – Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker și Innovation Travel & Events vor organiza, la Complexul Hotelier Mirage din Snagov, un triplu Campionat European de Snooker.

Evenimentul va avea loc între 18 şi 29 iunie 2018. Cele trei Campionate vor fi: 6 Reds Snooker (18-22 iunie), respectiv Echipe (Ladies, Masters & Men) și Single Ladies & Masters (23-29 iunie). Evenimentul va reuni peste 200 de participanţi la cele trei categorii, din 29 de ţări: Austria, Belarus, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Irlanda de Nord, Israel, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Rusia, Scoția, Serbia, Elveția, Slovacia, Suedia, Norvegia, Turcia, Ucraina, Țara Galilor și, firește, România.

Alături de aceştia, în Bucureşti se vor afla şi 26 de arbitri internaţionali de snooker, precum și suporteri din mai multe țări. Campionatul va fi deschis publicului. Triplul Campionat European de Snooker va avea şi o importanţă turistică, iar cei aproape 200 de participanţi şi suporteri vor avea ocazia de a se familiariza cu Bucureştiul şi cu împrejurimile sale. Pe 27 iunie, Complexul Hotelier Mirage va găzdui și Adunarea Generală a Asociației Europene de Biliard și Snooler (EBSA).

Federația Română de Snooker a luat ființă în anul 2007. Este, în comparație cu federații similare, o federație tânără. Conducerea FRS și-a asumat în acești ani să organizeze trei Campionate Europene și un Campionat Mondial, având în vedere că țara organizatoare are dreptul de a înscrie mai mulți sportivi în competiție. După cum cunosc cei din sport, este foarte important ca sportivii să participe la cât mai multe competiții internaționale de nivel european sau mondial. În pofida eforturilor organizatorice, FRS a decis să ofere sportivilor români șanse cât mai multe de a se confrunta cu jucători de mare performanță. Pe de altă parte, cei care au participat la edițiile precedente au avut numai cuvinte de apreciere față de șansa de a vizita Bucureștiul și de a se bucura de tradiționala ospitalitate autohtonă. Îi așteptăm cu drag pe toți sportivii și însoțitorii acestora precum și pe arbitrii care vor veghea la buna derulare a evenimentului", a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

Snooker-ul este una dintre cele trei discipline (pool, carom si snooker) din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariţie. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani. Snooker este practic "nepotul" biliardului englezesc, apărând în 1875 ca urmare a unei extensii a celor trei bile, albă, galbenă şi roşie, care făceau obiectul de activitate al biliardului englezesc. Astfel Sir Chamberlain a adăugat încă 14 bile roşii şi încă cinci colorate, la cea galbenă, ajungând astfel la forma actuală denumită snooker.

Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker (EBSA) a fost înfiinţată în urmă cu peste 30 de ani, iar în prezent are 42 de ţări europene membre. Începând cu 1988, EBSA organizează primul turneu european de snooker dedicat amatorilor. „Vom încerca să punem în prin plan potenţialul turistic al oraşului Bucureşti și al împrejurimilor sale. Anii trecuți, participanţii la dublul Campionat European și la Campionatul Mondial Under 21 organizate în Bucureşti ne-au oferit un feed-back foarte bun privind Capitala României, astfel că ne-am hotărât ca în acest an să propunem mai multe opţiuni turistice tinerilor participanţi, dar şi însoţitorilor, arbitrilor şi suporterilor veniţi din toată Europa. Ne bucurăm că atât Bucureștiul, cât și împrejurimile, devin destinație de evenimente din ce în ce mai solicitată pe plan internațional. În plus, suntem onorați că am contribuit și noi la această promovare și dezvoltare a Capitalei", a declarat Raluca Repanovici, managing partner Innovation Travel & Events.

Despre Federaţia Română de Snooker

Federaţia Română de Snooker a fost înfiinţată în anul 2007. Inaugurarea Centrului National de Snooker, în decembrie 2007, a însemnat o nouă perspectivă în dimensiunea reală a obţinerii performanţei sportive în disciplina snooker. Odată cu înfiinţarea Federaţiei Române de Snooker şi a Centrului Naţional de Snooker s-au creat condiţiile optime pentru selecţie, iniţiere şi pregătire, în vederea obţinerii marii performanţe. Conducerea F. R. Snooker formată din Francisc Tobă - preşedinte, Daniela Coman - vicepreşedinte, Constantin Paraschivescu - secretar general, Dragoş Cozmaciuc - antrenor federal, Marian Fediuc, Gabriela Barbu şi Marcel Bera, membri ai biroului federal, au desfăşurat continuu o activitate eficientă şi susţinută în vederea asigurării condiţiilor optime de antrenament şi participare la calendarul intern şi internaţional. Dovada o reprezintă numărul mare de copii, juniori şi tineri formaţi la Centrul National de Snooker care au obţinut rezultate deosebite la Campionatele Naţionale desfăşurate în toţi aceşti ani. Federaţia Română de Snooker a organizat, până în prezent, 4 campionate europene și unul mondial în România şi respectă un calendar anual competiţional strict şi foarte serios. Zece etape de Campionat National la categoriile Juniori, Tineret, Ladies, Masters si Men (Liga Naţională, formată din 32 de sportivi, şi divizia secundă – turneu open) În prezent, F.R. Snooker are peste 400 sportivi legitimaţi la cele 14 cluburi afiliate. Obiectivul F. R. Snooker este acela de a promova un sportiv în circuitul profesionist. Cea mai bună performanță a fost obținută de Mihai Vladu – locul 3, medalie de bronz la Campionatul Mondial IBSF – U18 desfășurat în anul 2016 – Belgia.

Despre Innovation Travel & Events

Innovation Travel este o firmă de evenimente şi de comunicare. Împreună cu Federaţia Română de Snooker şi cu Asociaţia Europeană de Snooker şi Biliard, Innovation Travel a organizat, în martie 2014, un dublu campionat european de snooker, Under 21 şi Women, Men & Masters echipe seniori, la hotelul Caro din Bucureşti. De asemenea, printre alte evenimente organizate de Innovation Travel se numără Incoming Romania Travel Forum (2014, 2015), Conferinţa „Dunărea – Comoara turistică a Europei", Forumul bilateral Bucureşti – Shenzhen (China), „Prietenii Atlantykron", Romanian Travel Forum (2017), Bulgarian-Romanian Travel Forum (2017) etc.

Despre hotel Mirage

Mirage Snagov Hotel & Resort este o clădire nouă, modernă, cu acces rapid atât dinspre aeroporturile Otopeni și Băneasa, cât și dinspre Valea Prahovei. Situat chiar pe malul lacului Snagov, între București și Ploiești, pe DN 1, la doar 10 minute de Aeroportul Internațional Henry Coandă și de Aeroportul Internațional Băneasa, Mirage Snagov Hotel & Resort vă oferă posibilitatea unică de a admira o priveliște splendidă.

Din cele 117 camere, mai mult de jumătate au balcon sau vedere spre Lacul Snagov. Peisajele de vis transformă sejurul petrecut aici într-o ocazie excelentă pentru momentele când relaxarea este prioritară.

Snagov, supranumit cândva "capitala de vară a României", a fost ales încă din cele mai vechi timpuri ca loc de recreere de domnitorii de altă dată, precum Vlad Țepeș, de personalități remarcabile, precum Mihail Sadoveanu sau Lucrețiu Pătrășcanu, iar în zilele noastre - de numeroși oameni politici, de cultură, dar și de...lumea mondenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel