SMS FALS de la ING România: ”Contul dvs. a fost BLOCAT”. Atenționarea băncii
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto: recenzii Google sucursală ING
foto: recenzii Google sucursală ING
Un sms ce se recomandă a fi din partea ING Bank este, în realitate, un atac de natură a fura datele clienților. Vezi aici mesajul fals, căruia nu trebuie să-i dai curs.  

”Atenție la mesajele primite! Dacă ai primit SMS-ul de mai jos cu privire la blocarea contului și actualizarea datelor în Home’Bank, NU accesa link-ul și NU îți introduce datele personale! Îți reamintim să NU te autentifici în Home'Bank altfel decât prin aplicația oficială. Reține că banca nu îţi va cere niciodată datele cardului sau ale contului prin e-mail, SMS sau telefon, dacă nu ai solicitat tu întâi aceste informații.” atenționează ING Bank România, pe Facebook. 

Iată, în continuare, atenționarea ING către clienții băncii: 

În ultimele săptămâni atacurile de phishing s-au intensificat! Din păcate există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele confidențiale și în cele din urmă, banii, iar acest lucru se întâmplă prin diferite mijloace: de la e-mail, SMS, contactare directă în Social Media, până la apeluri telefonice în numele ING sau al unei instituții.

NU accesa linkuri trimise prin email/ SMS în care să îți introduci datele personale!

Cum funcționează atacurile de tip phishing?

Scris

Prin e-mail, SMS, Whatsapp, mesaj direct pe platformele de socializare

Apel

Te poate suna și se poate prezenta drept un angajat al ING sau al unei instituții. Și îți va cere datele personale cu promisiunea că: vei câștiga / ai câștigat diverse premii, poți urmări un colet îți va debloca contul sau cardul tău bancar, îți va face transferuri ale fondurilor tale într-un așa-zis seif al băncii vei încasa bani în cardul bancar, te ajută să îți schimbi parole. 

Online

O altă metodă frecventă este cea în care: -  îți trimite o adresă web care conține o clonă falsă a website-ului băncii sau platformei de intermediere pe care o reprezintă (anunțuri de vânzare/cumpărare etc). Te va ruga să îți introduci datele cardului pe acea adresă în vederea efectuării anumitor tranzacții. În momentul în care vei face acest lucru, datele tale vor fi copiate.

- îți trimite fișiere corupte sau anexe pe care le descarci direct dintr-un e-mail sau de pe un link primit. 

Vezi mai multe recomandări aici și ce ai de făcut dacă ești victima unui astfel de atac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel