Smoothies-urile verzi: sunt atât de sănătoase precum se zvonește?
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Se zvonește că smoothieurile verzi ajută la orice, de la pierderea în greutate până la acnee, smoothie-urile verzi rămân preferatele nutriționiștilor și profesioniștilor din domeniul medical. Dar oare smoothie-urile verzi își merită reputația de produse de bază în lumea sănătății și dietei?

Se zvonește că smoothieurile verzi ajută la orice, de la pierderea în greutate până la acnee, smoothie-urile verzi rămân preferatele nutriționiștilor și profesioniștilor din domeniul medical, conform healthline.com.

Dar oare smoothie-urile verzi își merită reputația de produse de bază în lumea sănătății și dietei?

Ce sunt smoothie-urile verzi?


Puteți defini smoothie-urile verzi ca fiind smoothie-uri care conțin în mod obișnuit legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul.

Puteți cumpăra smoothie-uri verzi prefabricate de la multe magazine alimentare și universale. 


În plus, poți găsi online mii de rețete de smoothie pe care le poți face acasă cu doar câteva ingrediente și un blender. 

Nutriția smoothie-ului tău depinde de ingredientele pe care le folosești.

De exemplu, smoothie-urile făcute numai cu fructe și legume conțin mai puține proteine ​​și grăsimi sănătoase decât smoothie-urile verzi făcute cu ingrediente precum pudre proteice și unt de nuci.

Smoothie-ul care constau doar din piureuri de fructe, sucuri de fructe și legume sunt sărace în proteine ​​și grăsimi. De asemenea, le lipsesc fibrele.

Proteinele, fibrele și grăsimile sunt componente esențiale ale unei mese echilibrate și satisfăcătoare, deoarece acești nutrienți vă ajută să vă reglați apetitul. De exemplu, proteinele sunt cel mai sațios macronutrient.

Deși smoothie-urile făcute în întregime din fructe și legume se laudă cu o varietate de vitamine, minerale și compuși esențiali ai plantelor, acestea nu vă vor ține sătul mult timp.

Cu toate acestea, nu trebuie să considerați acest lucru un lucru rău, mai ales dacă beți un smoothie verde cu fructe alături de o masă satisfăcătoare, bogată în proteine, fibre și grăsimi.

Dacă căutați ceva sățios sau doriți să adăugați proteine ​​suplimentare după un antrenament, luați în considerare adăugarea unor ingrediente bogate în proteine, cum ar fi pudră de proteine ​​sau iaurt grecesc.


Sunt smoothie-urile verzi sănătoase?


În general, puteți considera smoothie-urile verzi o alegere sănătoasă.

Sunt o modalitate ușoară pentru copii și adulți de a consuma mai multe porții de legume și fructe. 


Sursă excelentă de nutrienți


Unul dintre principalele motive pentru a bea smoothie-uri verzi este conținutul lor de nutrienți.

Majoritatea smoothie-urilor verzi sunt pline de fructe și legume, care sunt bogate în vitamine și minerale, precum și în compuși vegetali antiinflamatori și antioxidanti.

Consumul de smoothie-uri verzi vă poate ajuta să vă satisfaceți nevoile de nutrienți, mai ales dacă sunteți în căutarea mai multor vitamine și minerale.

Convenabil și versatil

Smoothieurile verzi sunt ușor de făcut și nu necesită abilități de gătit.


În plus, vă puteți adapta smoothie-urile verzi în funcție de preferințele dvs. de gust. 


De asemenea, puteți face smoothie-uri verzi mai mari sau mai mici în calorii, proteine ​​și grăsimi.

Ar putea îmbunătăți anumite aspecte ale sănătății

Cercetările arată că creșterea consumului de fructe și legume poate îmbunătăți multe aspecte ale sănătății tale.

De exemplu, adăugarea mai multor produse în dieta ta prin consumul de fructe și legume întregi în smoothie-urile verzi poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și anumite tipuri de cancer și te poate ajuta să trăiești mai mult.

Cu toate acestea, amintiți-vă că aceste beneficii pentru sănătate au mai mult de a face cu consumul de fructe și legume proaspete decât cu consumul de smoothie-uri în sine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel