Data publicării:

Șmecheria tehnocraților pentru a decredibiliza politicienii. Bombardament împotriva celor aleși de români prin vot / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp

Tehnocrații nu au, în general, o răspundere politică directă în fața electoratului, deoarece nu sunt aleși prin vot popular. Aceștia sunt numiți în funcții.

Alegeri prezidentiale 2024

Ideea unui guvern de tehnocraţi a fost vehiculată de multe ori în România: de fiecare dată când a apărut o problemă mai tensionată sau gravă. După tragedia de la Colectiv, Victor Ponta a demisionat și a apărut un alt Executiv. Guvernul Dacian Cioloș a guvernat România de la 17 noiembrie 2015 până la 4 ianuarie 2017. Guvernul a fost unul apolitic, de tehnocrați, cu excepția a unui ministru afiliat Partidului Social Democrat (PSD), și a fost învestit atât cu voturile majorității parlamentare, cât și cu cele ale opoziției.

3. Inquam Pho... (ciolos-negociaza-cu-pnl_24230600.jpg)

Dintotdeauna a fost un „război” între tehnocrați și politicieni, tehnocrații înfierând politicienii, doar că este o mare diferență între unii și alții. Mai exact, tehnocrații nu au o răspundere politică directă în fața electoratului, deoarece nu sunt aleși prin vot popular. Aceștia sunt numiți în funcții. Politicienii iau decizii în funcție de electoratul lor pentru că știu că oamenii au la îndemână cea mai importantă armă adusă de democrație: votul. Oamenii pot schimba oricând politicienii. Nu e nevoie decât de o ștampilă. Împotriva tehnocraților nu prea există arme dacă oamenilor nu le plac deciziilor acestora.

Despre acest subiect au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de pe DC News și DC News TV.

„E o șmecherie prin care încearcă tehnocrații să decredibilizeze politicienii. Ei spun: „Mi-e scârbă de politică... Nu mai pot cu politica! Politicienii sunt nu știu cum”. Există un bombardament împotriva politicii. Dar culmea este că fix acesta este câștigul din 1989 și până astăzi: politica. Poți să votezi. Politica este singurul câștig cert după 1989. Și tocmai pe acesta îl demonizezi... Îi tot auzi pe tehnocrați... „vai... politicienii... cum sunt politicienii. Sunt proști, corupți etc. Eu sunt tehnocrat, domnule, sunt intelectual... eu sunt altceva”.”, a zis Val Vâlcu.

Diferența între politician și tehnocrat este foarte simplă

„Diferența între politician și tehnocrat este foarte simplă. Politicianul, teoretic, trebuie să răspundă în fața cuiva, adică a poporului. Tehnocratul nu răspunde în fața nimănui. Se angajează într-un post și pleacă de acolo.

Să luăm următorul exemplu de pe vremuri: un tehnocrat putea, în maximum cinci minute, rezolva astfel problema căminelor care erau, pe vremuri, prea puține: spui că nu mai există subvenții și că trebuie să fie plata la nivelul pieței și dispare problema căminelor... pentru că nu mai este îngrămădeală. Însă un politician se gândește că s-a dus mandatul lui dacă face așa ceva”, a spus și Alfred Bulai.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Fază tare cu Serghei Mizil. Actorul Vlad Logigan: Eu nu-l știam. S-a tăvălit de râs când a auzit ce l-am întrebat / video - https://www.dcnews.ro/faza-tare-cu-serghei-mizil-actorul-vlad-logigan-eu-nu-l-stiam-s-a-tavalit-de-ras-cand-a-auzit-ce-l-am-intrebat-video_941133.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel