Data publicării:
Smântână de post. Cum se prepară. Gata în 3 minute!
Fie că o consumi pe sărmăluţe sau amestecată cu mămăliguţă, smântâna este delicioasă. Dar cum te poți bucura de ea şi în post, fără să calci strâmb? Smântâna de post este răspunsul. Nu-ţi vine să crezi? Ei bine, este un preparat delicios, rapid şi sănătos. Iată cum se face.
Ingrediente smântână de post
100 ml lapte de soia
170 ml ulei de floarea soarelui/arahide
3-4 picături zeamă de lămâie
sare
Cum se prepară smântâna de post
Se pune, într-un borcan înalt, laptele la temperatura camerei, uleiul, câţiva stropi de zeamă de lămâie şi sarea. Se mixează, la viteză maximă, pentru 2-3 minute. Smântâna vegetală capăta treptat o textură cremoasa, perfectă pentru preparatele de post, vegetariene sau vegane. Se poate folosi imediat sau se poate conserva în frigider, într-un vas închis ermetic, pentru maxim 1 săptămâna, scrie lauraadamache.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News