Urmărește emisiunea live
Slujire arhierească la Mănăstirea COTA-1000, Înălțarea Domnului din Dâmbovița
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Slujba arhierească la Măănăstirea Cota 1000  Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Slujba arhierească la Măănăstirea Cota 1000 Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon  a săvârșit Sfânta Liturghie, marți, 9 martie 2021, la biserica Mănăstirii Cota 1000 – Înălțarea Domnului, din județul Dâmbovița.

Mitropolitul Nifon l-a instalat pe Pcuv. Protosinghel Hristofor Dumitrașcu, fost egumen al Schitului Runcu – Cucuteanca, în funcția de stareț al Mânăstirii Cota 1000, cu hramul Înălțarea Domnului.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru ieromonah pe Pcuv. Ierodiacon Moise (Mihai Taraș), pentru Schitul Runcu – Cucuteanca.

În cuvântul Său de învățătură, Înaltul Ierarh a evocat pilda de mărturisire și de curaj a celor 40 de mucenici din Sevastia, pe care Biserica noastră Ortodoxă îi prăznuiește astăzi, arătând că ascultarea, jertfelnicia și renunțarea la egoism sunt absolut necesare pentru aprofundarea vieții duhovnicești, a comuniunii cu Dumnezeu și a înaintării pe calea mântuirii.

Mitropolitul Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. Vicar Ionuț Ghibanu, Pc. Pr. Cons. Victor Drăghicescu și Pc. Pr. Cons. Larian Vlădulescu, potrivit Arhiepiscopiei Târgoviștei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel