Slujbă de Înviere, Paști 2021. Vasile Bănescu, precizări importante
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Biserică / Foto DC News
Biserică / Foto DC News
Premierul Florin Cîțu, reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și cei ai Bisericii Ortodoxe se vor întâlni, în cursul zilei de miercuri, pentru a lua o decizie cu privire la regulile legate de slujba de Înviere.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, susține că există deja o Hotărâre de Guvern, prin care au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase, iar la acest moment, din punctul său de vedere, nu există un motiv ca acestea să fie modificate.

„În acea hotărâre se precizează foarte limpede că slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii. Este clar că acolo unde există posibilitatea, unde există altare de vară, unde spațiul o permite, toate aceste slujbe din perioada Săptămânii Patimilor se vor desfășura preponderent afară. În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea bisericii respective va permite, acolo slujba va putea fi continuată afară.

Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară. Ceea ce trebuie să știm este că se păstrează o tradiție, la slujba de Înviere, participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară. Apoi, clericii se retrag în biserică pentru a continua slujba, până la ora 04.00, și vor fi însoțiți doar de un număr de credincioși, care poate stau în biserică păstrând distanța de 2 metri în interior, purtând masca de protecție. Nu se pune problema unei aglomerări, pentru că nu se va putea intra decât într-un număr limitat", a explicat, la Antena 3, Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel