Data publicării:

Situaţiile limită din viaţa Regelui Charles. A supravieţuit unei avalanşe şi nici nu a clipit când s-a tras cu arma spre el

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Sâmbătă, 6 mai, Regele Charles al III-lea a fost încoronat, la finalul unei ceremonii spectaculoase, la care au participat mii de persoane. Puţini ştiu, însă, că regele Charles a scăpat, de mai multe ori, ca prin urechile acului din situaţii limită.

În 1994, în timpul unei vizite la Sidney, Australia, regele Charles a fost protagonistul unui moment tensionat. Un protestatar, pe nume David Kang, în vârstă de 23 de ani, a scos o armă şi a tras câteva gloanţe spre prinţul de Wales de la acea vreme. Motivul atentatului a fost tratamentul oferit sutelor de cambodgieni care căutau azil în Australia şi care erau ţinuţi în tabere de refugiaţi. 

Deşi nu ştia că în armă erau doar gloanţe oarbe, prinţul de Wales a surprins pe toată lumea de la eveniment prin reacţie. Acesta nici măcar nu a clipit şi nu a făcut niciun gest prin care să se ferească în vreun fel de protestatar, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, scrie Marca

VEZI VIDEO AICI

Nu era prima dată când Charles scăpa dintr-o situaţie limită 

 

În 1988, în una dintre excursiile la ski în Elveţia cu prinţesa Diana, Charles a scăpat cu viaţă dintr-o avalanşă în urma căreia un membru al grupului prinţului a fost ucis. 

Diana nu se afla pe pârtie în acel moment, dar Charles a evitat în mod miraculos avalanşa. Conform raportului oficial, Charles se afla alături de alţi trei prieteni pe muntele Cotschnagrat, la ceva distanţă de pârtiile de ski, când a început avalanşa. Dar prinţul a evitat avalanşa şi chiar a participat, după ce aceasta a trecut, să îi caute pe cei doi skiori prinşi sub tonele de zăpadă. 

Charles a fost salvat de pe pârtie cu elicopterul, iar la acel moment s-a scris că "era vizibil afectat şi plângea", conform MarieClaire.com

A participat la predarea Hong Kong-ului. "Mi-am dat seama că e finalul imperiului"

 

În 1997, prinţul de Wales a mers în Hong Kong, la cererea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, pentru a participa la predarea formală a Hong Kong-ului către China. Acesta a ţinut un discurs pe ploaie torenţială, înainte de a părăsi insula la bordul iahtului regal Britannia. 

Când a mers spre Hong Kong, Charles nu a zburat la clasa întâi, lucru pe care chiar Majestatea Sa l-a consemnat în jurnalul său. "Mi-a luat puţin timp să realizez că nu eram la clasa întâi. Scaunul era foarte inconfortabil. Ceilalţi demnitari erau la clasa întâi. Am oftat, mi-am dat seama că e finalul imperiului britanic", a scris Charles. 

În discursul susţinut pe o ploaie torenţială, Charles a spus că "aş vrea să le mulţumesc oamenilor din Hong Kong pentru tot ce au realizat în ultimii 150 de ani. Succesul triumfător al Hong Kong-ului trebuie menţinut. Hong Kong a demonstrat lumii cum dinamismul şi stabilitatea pot fi caracteristici definitorii ale unei societăţi de succes. Au creat o economie importantă, invidiată de întreaga lume. Ne-a îmbogăţit vieţile tuturor". 

Regele Charles a fost încoronat sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey, alături de soţia sa, Regina Camilla. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel