Data publicării:

Situații aberante în Sectorul 2. Rareș Hopincă: Asta a fost viziunea. Sunt alte sectoare care au găsit soluții mult mai bune / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Rareș Hopincă, primarul ales al Sectorului 2, a fost invitat la emisiunea „Ce se întâmplă?”, de pe DC News, DC News TV și DC Business, unde a vorbit despre situațiile aberante din Sectorul 2. 

Răzvan Dumitrescu a relatat că în Sectorul 2 au fost demarcate zone de parcare pe trotuar și marcate locuri de acces cu un "X" pentru a indica interdicția de parcare. Totuși, unii locuitori preferă să-și lase mașina în fața propriei porți duble pentru a evita situațiile în care altcineva parchează acolo și blochează ieșirea, iar acest lucru le aduce amenzi. 

„S-au întâmplat niște lucruri în felul următor: au demarcat zonele de parcare, inclusiv pe trotuar, cu linie albă. În zonele de acces porți duble la diverse locuințe au pus un „X”, ceea ce mi se pare normal. Adică „nu bloca”. Știți care a fost efectul? Sunt unii oameni care nu își mai bagă mașina în curte, poarta fiind a lor, pentru că ori de câte ori o băgau în curte, și când era X-ul și când nu era X-ul, și voiau să iasă, constatau că altcineva era parcat acolo și deși unii dintre ei lăsau un număr de telefon în geam, până veneau dura prea mult.

Omul ce a zis? „Fiind poartă dublă, nu ar trebui să parcheze nimeni, dar parchez chiar eu, nebăgând-o în curte, ca să nu mai am surpriza să nu pot ieși că a parcat-o altul în locul meu, nerespectând interdicția”.

Știți ce a pățiți un vecin care a pus-o unde o punea și până acum, în fața propriei sale porți duble, după ce a apărut X-ul? A luat amendă. Dar dacă nu o punea el, o punea altul acolo și nu putea el să iasă din curte. Cum rezolvăm astfel de situații?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu. 

 

3. Foto: Criș... (rares-hopinca-alegeri_99800500.jpg)

Foto: Crișan Andreescu

 

Sistem foarte deficitar de gestionare a domeniului public

Rareș Hopincă a descris alte situații aberante legate de parcările din Sectorul 2, cum ar fi faptul că locuitorii preferă să ia taxiul pentru a nu pierde locul de parcare. El a criticat sistemul deficitar de gestionare a domeniului public și a subliniat că alte sectoare, precum Sectorul 3 și Sectorul 4, au găsit soluții mai bune, creând zeci de mii de noi locuri de parcare în ultimii ani.

„Sunt multe astfel de cazuri. Un caz la fel de aberant, și îmi cer scuze pentru cuvântul dur, mi-a fost povestit de unul dintre locuitorii sectorului, tot într-o zona sistematizată.

Mi-a spus: „Pe o stradă de case s-au făcut locuri de parcare, mi-am luat locul de parcare, parchez, dar când am nevoie să merg undeva, iau taxiul pentru că dacă plec de acolo pierd locul de parcare și trebuie să stau ore întregi fie ca să identific persoana care a parcat, fie să găsesc alt loc de parcare”.

E un sistem foarte deficitar de gestionare a domeniului public. Sunt alte sectoare care au găsit soluții mult mai bune, cum ar fi Sectorul 3, Sectorul 4.

Un exemplu relevant este că în Sectorul 4, în ultimii 4 ani de zile, au fost create 30.000 de noi locuri de parcare. În Sectorul 2 sunt 28.000 de locuri de parcare cu totul. Sectorul 4 a ajuns la peste 70.000 de locuri de parcare. În Sectorul 3 sunt aproximativ 80.000 de locuri de parcare și Sectorul 3 are o suprafață comparabilă cu Sectorul 2.", a spus Rareș Hopincă.

 

De ce a scăzut numărul locurilor de parcare din Sectorul 2

Răzvan Dumitrescu a observat că în Sectorul 2, după implementarea sensurilor unice și extinderea trotuarelor, numărul locurilor de parcare a scăzut. Rareș Hopincă a explicat că această reducere a fost rezultatul unei strategii deliberate a administrației pentru descurajarea traficului rutier.

„Mie mi se pare că, în Sectorul 2, după ce pe unele străzi s-au făcut sensuri unice, s-au făcut niște alveole uriașe, s-a mărit suprafața efectivă a trotuarului, sunt mai puține locuri de parcare decât au fost înainte, presupunând că s-ar fi parcat legal.”, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Sunt mai puține locuri de parcare pentru că s-a încercat o strategie de descurajare a traficului rutier. Asta fost opțiunea, viziunea, administrației.”, a spus Rareș Hopincă la emisiunea „Ce se întâmplă?”, de pe DC News, DC News TV și DC Business. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel