Femeile din Mariupol nasc în subsoluri. Situația se înrăutățește în orașul controlat parțial de forțele ruse/ Kremlinul face noi schimbări de strategie (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Luptele grele și atacurile aeriene rusești continuă asupra orașului-port Mariupol, potrivit ultimei informații de la Ministerul Apărării din Marea Britanie. Actualizările zilnice ale Armatei Ucrainene arată noi schimbări în tactica Rusiei.

Serviciile de informații din Marea Britanie au declarat că situația umanitară din oraș se „înrăutățește”.

„Majoritatea celor 160.000 de locuitori ai orașului nu au lumină, comunicații, medicamente, căldură sau apă. Forțele ruse au împiedicat accesul umanitar, susținând probabil apărătorii să se predea”, se arată în ultimul său comunicat, citat de BBC.

Mariupol a fost încercuit de forțele ruse de la începutul lunii martie. Armata ucraineană a declarat astăzi că trupele sale resping atacurile asupra orașului de mai bine de 40 de zile.

Un videoclip care a ajuns pe rețelele de socializare arată cum o mamă a fost nevoită să nască în buncărul unde se ferea de bombardamentele Rusiei.

Săptămâna trecută, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că a fost forțat să amâne o încercare de evacuare a civililor din orașul asediat, după ce condițiile au făcut imposibilă continuarea.

Viața civililor din Mariupol este sumbră. Bombardamentele nesfârșite au provocat distrugeri pe scară largă, iar viceprimarul orașului spune că oamenii mor de foame și deshidratare.

Forțele ruse au avansat mai mult în centrul orașului, dar Ucraina încă deține controlul asupra unor zone.

Rusia se concentrează pe controlul zonelor Donețk și Lugansk

Forțele ruse și-au concentrat principalele eforturi pe o operațiune „agresivă” care vizează stabilirea controlului complet asupra regiunilor Donețk și Lugansk, a declarat Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene, în actualizarea sa zilnică.

Au existat atacuri continue și în zonele de est ale țării, dar fără succes, a adăugat actualizarea, citată de BBC.

Forțele ruse își continuă, de asemenea, eforturile de a asalta Mariupol, unul dintre cele mai avariate orașe din Ucraina. Trupele ucrainene au respins atacurile asupra orașului de peste patruzeci de zile, se arată în actualizare.

De asemenea, Armata Ucraineană susține că Rusia continuă să folosească în mod activ muniția interzisă de dreptul internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel