Situație BIZARĂ la Cluj din cauza Covid-19. Sorin Naș: Nouă dovadă de încălcare a drepturilor / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Candidatul independent pentru Parlamentul României, Sorin Naș, a acordat un interviu pentru DC News. 

Candidatul independent pentru Parlamentul României, Sorin Naș, a răspuns după ce jurnalistul Val Vâlcu a amintit că, în Cluj, „deși la indicator stă la fel ca Lugoj, Timișoara, nu s-au luat măsuri speciale în ceea ce privește coronavirusul.”

Sorin Naș a afirmat că acest lucru este o „nouă dovadă de încălcare a drepturilor, libertăților și Constituției, în alt tablou, de către actualul Guvern și de către cei care ne conduc în prezent.”

„Constituția spune că toți cetățenii sunt egali în drepturi și obligații, dar observăm că legea se aplică cu dublă măsură, în unele cazuri după bunul plac al nu știu cui se instituie starea de carantină, în altele nu”, a completat Naș.

Sorin Naș: Haos creat de neconstituționalitatea Legii 55/2020

De asemenea, Sorin Naș a spus că, în opinia sa, „trăim într-un haos generalizat care este creat de neconstituționalitatea Legii 55/2020, adică Legea în baza căreia a fost instituită și prelungită starea de alertă”.

„În Constituție, expresia starea de alertă nu există. Există doar starea de asediu și starea de urgență. Toate restrângerile de drepturi și libertăți pot fi efectuate de Guvern doar prin Lege. Aici s-a găsit o variantă în care să se ocolească votul Parlamentului pentru restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor români prin redenumirea stării de urgență ca și stare de alertă”, a mai spus Sorin Naș la interviurile DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel