Situație atipică la Chișinău. Candidatul lui Dodon la funcția de premier nu cunoaște limba română
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Situație atipică la Chișinău. Candidatul lui Dodon la funcția de premier nu cunoaște limba română  /  Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Situație atipică la Chișinău. Candidatul lui Dodon la funcția de premier nu cunoaște limba română / Sursă foto: Facebook Igor Dodon
După ce Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de premier al Republicii Moldova, fostul președinte Dodon a venit, la rândul său, cu o propunere de prim-ministru.

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Reublica Moldova, l-a desemnat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministrul. Acesta a oucpat funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 18 decembrie 2020.

„Sunt ferm convins că Vladimir Golovatiuc este capabil să soluționeze criza socială, financiar-bugetară și pandemică. Totodată, doar un Guvern cu competențe depline poate să depășească situația de criză, să asigure procurarea vaccinurilor și vaccinarea în masă a populației, după care am putea discuta anumite scenarii politice și despre alegeri anticipate.

Considerăm în continuare că în perioada pandemiei, pot insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate, când sunt confirmate zilnic mii de infectări și zeci de persoane decedate, doar politicienii cinici, care sunt în stare să treacă peste cadavre doar pentru câteva procente din rating și noi mandate în Parlament“, a scris Dodon Pe Facebook.

Alexandru Tănase anunță o situație atipică

Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale, este nedumerit de propunerea la funcția de premier a lui Vladimir Golovatiuc, candidatul anunțat de PSRM:

„Am ajuns să o vedem și pe asta... avem un candidat pentru funcţia de premier care nu cunoaște limba oficială a statului. Cum e majoritatea - așa și candidatul...”, a scris Alexandru Tănase pe pagina sa de Facebook, cu referire la majoritatea parlamentară dominată de Igor Dodon și Ilan Șor.

În urmă cu două zile, Maia Sandu a înaintat candidatura președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la funcția de premier. Decizia a fost anunțată după consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 16 martie (vezi AICI).

VEZI ȘI Premier nou la Chișinău. Vlășceanu: Trece! Va avea acces la pușculița de la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel