Data publicării:

Situație alarmantă în Franța, în urma protestelor violente. Macron a plecat de ugență de la un summit UE / Se are în vedere instituirea stării de urgență

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Emmanuel Macron s-a întors la Paris, acolo unde în ultimele trei nopți au avut loc proteste violente.

Președintele Emmanuel Macron a plecat mai devreme de la un summit al UE de la Bruxelles, vineri, pentru a se întoarce în Franța, unde în ultimele trei nopți au avut loc tulburări din cauza uciderii unui adolescent de către Poliție, conform France24.

Macron a anulat conferința de presă pe care o avea programată pentru a doua și ultima zi a summit-ului și s-a întors la Paris. El nu a făcut niciun comentariu reporterilor când a plecat.

Între timp, transportul public din Paris a fost întrerupt vineri, după ce protestatarii au distrus peste noapte mai multe autobuze într-un depozit din nordul capitalei Franței.

Au fost „daune foarte semnificative”, dar nimeni nu a fost rănit, deoarece autobuzele au fost incendiate după ce mai multe cocktail-uri Molotov au fost aruncate în depoul din Aubervilliers, la nord de centrul Parisului, a declarat autoritatea de transport RATP.

Vineri dimineața, aproximativ 23 de linii de autobuz dintr-un total de 350 din oraș nu funcționau, în timp ce două linii de tramvai erau complet închise. Alte linii oferit servicii parțiale sau au avut întârzieri majore, a declarat operatorul RATP.

Se are în vedere instituirea stării de urgență

Totuși, metroul a continuat să funcționeze fără probleme.

„Traficul pe rețelele de autobuz și tramvai va fi foarte grav perturbat astăzi”, au precizat autoritățile.

Acum, președintele francez Emmanuel Macron a convocat o întâlnire de criză – a doua în ultimele două zile – pentru a găsi o soluție la protestele violente cauzate de moartea tânărului.

Între timp, premierul francez Élisabeth Borne a declarat că guvernul ia în considerare „toate opțiunile” pentru restabilirea ordinii, inclusiv declararea stării de urgență, după a treia noapte de tulburări în toată țara.

Întrebată de reporteri dacă se ia în considerare starea de urgență, așa cum au cerut unele partide de opoziție de dreapta, ea a răspuns: „Nu vă spun acum, dar analizăm toate opțiunile, cu o singură prioritate: restabilirea ordinii pe tot parcursul țară."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel