Situația testelor PISA luată în discuție la BCU
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
BCU
BCU
Luni, 16 decembrie 2019, Ministerul Educației și Cercetării a organizat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I" o dezbatere pe tema rezultatelor elevilor români la testele PISA.

În deschidere, doamna ministru Monica Anisie a subliniat scopul acestor întâlniri:

„Suntem deciși să abordăm cu seriozitate și responsabilitate măsurile concrete pe care Ministerul trebuie să le ia, măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor români la testările internaționale."


Președintele Comisiei pentru Educație din Camera Deputaților, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, a menționat faptul că România este parte a programelor OECD PIAAC-TALIS-PISA și a accentuat importanța unor evaluări sistematice pentru a testa deprinderile de bază ale înțelegerii unui text literar și non-literar – „Este nevoie ca profesorii de matematică, fizică, biologie, chimie să conlucreze între ei şi elevii să înțeleagă la ce le folosesc aceste noțiuni, pentru că aceasta este esența testelor PISA" - a subliniat Cîmpeanu.


Evenimentul a fost găzduit de directorul general BCU „Carol I" Mireille Rădoi și moderat de Ciprian Fartușnic și Daniela Vișoianu, arată un comunicat BCU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel