Situația refugiaților ucraineni la punctul de frontieră Isaccea. Președintele CJ Tulcea: Nimeni nu bănuia că va deveni atât de important
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, a prezentat în cadrul interviurilor realizate de DC News, situația din prezent la punctul de frontieră Orlovca-Isaccea.

Despre situația refugiaților cât și traficul acestora înregistrat la punctul de trecere al frontierei Orlovca - Isaccea, Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, a declarat că în momentul de față situația este sub control, autoritățile înregistrând un aflux de refugiați din ambele părți.

”Acum 7 ani discutam despre crearea punctului de frontieră Orlovca - Isaccea. Nimeni nu se gândea că el va deveni foarte important și necesar pe viitor. Nimeni nu bănuia că va porni un război în această zonă care va implica și acest punct de trecere a frontierei. Acest punct de trecere a fost poarta de scăpare a multor oameni care trebuiau să fugă din calea războiului, un aflux extraordinar care, la un moment dat, era să depășească competența autorităților de a primi acest aflux cu toată procedura, de cazare, transport. Acum lucrurile s-au mai liniștit, afluxul este destul de mic. Există un trafic din ambele părți, sunt cei care se întorc acasă și sunt cei care se întorc înapoi în România. Ceea ce spun eu că a fost extraordinar de benefic pentru Ucraina, a fost un punct de trecere, de deplasare a cerealelor către portul Constanța. Au fost multe avantaje date de acest punct de lucru pentru că altfel, totul trebuia să se întâmple pe zona Galațiului pe vama cu Moldova, sau pe zona de nord a României, granița cu Ucraina sau celelalte puncte de frontieră”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel