Data actualizării:
Data publicării:

Situația protestatarilor, ”o problemă de sistem”. Rareș Hopincă: Trebuie analizată de trei ori înainte de a se lua o măsură

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a vorbit despre atribuțiile sale, în contextul protestelor transportatorilor și fermierilor, care au ajuns în a șasea zi de protest.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a vorbit despre solicitările pe care le-au făcut protestatarii, transportatori și fermieri, care se află în a șasea zi de stat în stradă, subliniind că ”dialogul continuă”, dar și că divergențe apărute între părți vor fi analizate ”de trei ori înainte de a se lua o măsură”.

”După cum s-a comunicat și public, sunt opt soluții agreate la Ministerul Agriculturii, adică majoritatea revendicărilor celor care protestează din Agricultură, sunt șapte puncte convenite la Ministerul Transporturilor, există și de la nivelul Ministerului Finanțelor, din cursul zilei de ieri, șase măsuri care pot fi luate în perioada următoare.

Sigur că dialogul continuă, sunt o serie de măsuri pentru care este necesară o aprobare prealabilă a Comisiei Europene pentru a nu pune în pericol absorbția de fonduri europene în actuala programare bugetară, iar esențial este că s-au găsit soluții, dialogul continuă și inclusiv acele puncte pe care există divergențe vor fi analizate în perioada următoare”, a spus prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, la Realitatea Plus.

”Este o problemă de sistem”

De asemenea, mai spune prefectul, în timpul întâlnirii cu protestatarii au fost ridicate ”multe probleme de ordin general”, cu discuții extrem de lungi, dar ”una dintre solicitări ar fi lege anti-dumping, care să reglementeze sectorul de transporturi. Aici trebuie văzut dacă tot sectorul de transporturi agreează o astfel de măsură sau dacă nu ar fi o intervenție mai mult decât admise din partea sectorului privat aflat în această parte a economiei. Este o problemă de sistem care trebuie analizată de trei ori înainte de a se lua o măsură și nu este folositor pentru nimeni, până la urmă, să se aplice aceste măsuri pe repede-nainte pentru că sunt solicitate de o parte a acestui sector economic”, a mai spus Rareș Hopincă.

Întrebat dacă în cadrul acestor discuții cu protestatarii aceștia i-au reproșat ceva, Rareș Hopincă a punctat că ”prefectul nu are alte atribuții decât a ne asigura că cei care protestează sunt în siguranță. Acesta a fost și rolul meu în această perioadă, dar încă o dată, nu există solicitări de demisii pentru că există un dialog, adică toată lumea vrea să rezolve aceste probleme”, a mai spus Rareș Hopincă.

Totodată, prefectul a ținut să sublinieze că ”cea mai bună întâlnire de până acum a fost chiar la Ministerul Transporturilor”, adăugând că ”există șapte măsuri, agreate și semnate de la acea întâlnire. Este publică”. 

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu miniștrii implicați în negocierile cu transportatorii și fermierii protestatari: Avem disponibilitate totală la dialog

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel