Data actualizării:
Data publicării:

Situația din Nagorno-Karabah ar fi fost tranșată înainte de intervenția Azerbaidjanului. Rusia anunță că a purtat discuții cu SUA și UE

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Rusia a purtat discuții cu SUA și UE cu privire la Nagorno-Karabah înainte de criză.

Rusia a purtat discuții cu SUA și UE cu privire la situația din Nagorno-Karabah înainte de operațiunea militară fulger a Azerbaidjanului, a anunțat ministerul rus de externe, conform Sky News.

„SUA și UE ne-au abordat și ne-au cerut să organizăm o întâlnire”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova reporterilor.

Ea a spus că părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situație.

„Nu a fost nimic secret în legătură cu această întâlnire. A fost un schimb obișnuit de opinii. Vom vedea cum va prezenta Occidentul toate acestea acum”, a adăugat ea.

Reamintim că luna trecută, mii de etnici armeni au fugit din Nagorno-Karabah în Armenia, după ce Azerbaidjanul a preluat controlul asupra regiunii.

Nagorno-Karabah este o zonă disputată, înconjurată de un teritoriu deținut în mare parte de Azerbaidjan și a fost un punct fierbinte de la căderea Uniunii Sovietice.

SUA și UE și-au exprimat „îngrijorări profunde” pentru armenii din Nagorno-Karabah, care este recunoscută la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar a fost sub control armean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel