Situație stânjenitoare pentru Merkel. S-a întâmplat în direct
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cancelarul german Angela Merkel a părut stânjenită miercuri seară în timpul unei dezbateri televizate, unde s-a văzut confruntată cu o tânără palestiniană ce a izbucnit în lacrimi pentru că i s-a respins cererea de azil și trebuie să părăsească Germania.

Dezbaterea a fost organizată în orașul Rostock de televiziunea publică regională în cadrul unei campanii guvernamentale de 'dialog cu cetățenii', iar scena a provocat numeroase reacții pe rețelele de socializare, scrie Agerpres.

Adresându-se cancelarului, adolescenta palestiniană, al cărei prenume este Reem, explică într-o germană fără accent că trece printr-un moment greu după ce familia ei se află acum în situația de a se întoarce în Liban, țara pe care a părăsit-o cu patru ani în urmă. 'Și eu am proiecte, vreau să studiez, este cu adevărat o dorință, un obiectiv pe care vreau să-l ating. Și chiar este neplăcut să văd cum alții își pot savura existența, iar eu nu mă pot bucura de acest lucru alături de ei', spune tânara, cu o voce timidă.

'Înțeleg', i-a răspuns Angela Merkel. 'Politica este uneori dură (...) Tu te afli acum în fața mea și ești o persoană extrem de simpatică, dar și tu știi că în taberele de refugiați din Liban sunt mii și mii' de oameni, a adăugat șefa guvernului german. 'Iar dacă noi spunem acum: puteți să veniți cu toții (...), nu vom reuși să facem față, suntem în fața unei dileme', a argumentat mai departe cancelarul, care a continuat să vorbească timp de câteva secunde și s-a oprit când a văzut că fata a început să plângă.

'Hai că te-ai descurcat bine', i-a spus atunci Angela Merkel, lăsând impresia că a crezut că tânăra fată timidă s-a emoționat pentru că a intervenit în dezbatere. Atunci a reacționat și moderatorul, care i-a spus șefei executivului: 'Cred mai degrabă că acest lucru se întâmplă din cauza situației foarte grea'.

'Știu (...) și de aceea voiam și eu să o consolez', a replicat Angela Merkel în timp ce se apropia de tânăra fată pentru a o mângâia pe umăr, dar fără să lase microfonul din mână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel