Data publicării:
Situație disperată într-un sat din România. "Oamenii s-au obișnuit deja, deși aceste lucruri se întâmplă din anii '70"
În ultimele zile, comuna Beuca, județul Teleorman, a fost sub ape. Vremea s-a mai îndreptat, dar pericolul nu a trecut. Pagubele materiale sunt însemnate, ajungând doar până la acest moment la suma de cinci miliarde de lei vechi, dar "numărătoarea" încă nu s-a terminat.
Primarul comunei Beuca, Aurelian Grigore, a explicat pentru DC News care este situația. Digul care ar fi salvat situația ar fi trebuit să fie terminat cu mult timp în urmă, dar lucrările au rămas neterminate. De ce? Din neglijență, susține primarul.
"Oamenii s-au obișnuit deja, deși aceste lucruri se întâmplă încă din anii '70. Tot timpul a fost așa. Până acum nu s-a găsit nicio soluție. După inundațiile din 2005, Apele Române au venit cu un proiect de 20 de milioane de lei (RON). Au început lucrările, dar lucrurile s-au împotmolit. În 2010, lucrările au fost oprite. Nu știu care este explicația, cert este că această investiție nu a mai interesat pe nimeni. S-au cheltuit până acum numai 470.000 de lei. Digul este singura soluție care ne-ar putea salva de inundații. Și în luna martie am făcut demersuri pentru a rezolva problema și nu am primit niciun răspuns", a spus Aurelian Grigore pentru DC News.
Situația din 2005 a fost mult mai gravă
Acest tablou de groază pentru localnici s-a repetat și în anul 2005, atunci situația fiind mult mai gravă decât în prezent. "În 2005, a fost grav de tot ce s-a întâmplat aici. A fost apă mult mai multă. A fost dezastru, dar am reușit să rezolvăm lucrurile", a continuat primarul comunei Beuca.
Pagubele materiale se ridică la cinci miliarde de lei vechi
"În aceste momente, apele s-au retras. Trebuie spus că zeci de case au fost inundate. Până la acest moment, pabubele se ridică la cinci miliarde de lei vechi. Oamenii îmi spun să insist pentru ca problema să se rezolve. Sătenii s-au obișnuit cu situația. (...) Au început lucrările la dig, dar cinci persoane au refuzat să fie expropriate. Trebuia să cedeze câţiva metri pătraţi de teren pentru ca noi să facem lucrarea. Nu știu de ce, dar se ambiţionează să se opună. Ei sunt consilieri şi oameni de afaceri. Eu sunt singur împotriva tuturor", a conchis Aurelian Grigore.
FOTO: DOXOLOGIA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News