Data actualizării:
Data publicării:

Siteul de unde poți cumpără moaște de sfinți cu sub 1.000 de dolari bucata. Avertismentul unui specialist

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Un site a scos la vânzare moaște „aparținând martirilor, filozofilor, împăraților, episcopilor, arhiepiscopilor și oamenilor de știință care au trăit din secolul I până în secolul al VIII-lea“.

Siteul saintrelics vinde moaște de la prețuri ce pornesc de la sub 1.000 de dolari bucata. Potrivit unei descrieri, relicvele aparțin „martirilor, filozofilor, împăraților, episcopilor, arhiepiscopilor și oamenilor de știință care au trăit din secolul I până în secolul al VIII-lea creștin timpuriu“.

Majoritatea relicvelor prezentate pe site ar avea certificate de autenticitate de la cardinali, arhiepiscopi și episcopi ai Bisericii Romano-Catolice sau ierarhi ai confesiunilor ortodoxe.

„Saints Relics” cooperează cu eBay de mult timp și listează articole în majoritatea formatelor de licitație.

„Moaște unei sfinte al cărei loc de înmormântare nu se cunoaște“

Etnologul și publicistul Gheorghiță Ciocioi atrage atenția, însă, că multe dintre acestea mai mult ca sigur sunt false, dând ca exemplu moaștele Sfintei Zlata Meglenska, scoase la vânzare cu aproximativ 1.500 de dolari, al cărei loc de înmormântare nu este cunoscut

„Se pot cumpăra moaște inclusiv de pe ebay, Christie's, ori de pe platforma electronică de tranzacționare relicve certificate Saint Relics. De pildă, o părticică din moaștele Sfintei Zlata Meglenska poate fi achiziționată cu 1.520 de dolari. Deși locul de înmormântare al muceniței este necunoscut, iar moaștele nu au fost aflate.

Nu demult, un club de noapte din Rusia, în care aveau loc orgii, a dăruit părticele din moaștele Sfântului Nicolae, cu „hârtie de la Vatican", unei biserici din Moscova.“, a scris Gheorghiță Ciocioi pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel