UPDATE Site-ul Poliției Române, atacat cibernetic de hackerii ruși. "Nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Site-ul Poliţiei Române a fost atacat cibernetic de hackerii ruși, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă. Cel mai probabil tot gruparea Killnet se face vinovată și de această faptă.

UPDATE, 20:00 

GPR: Atacul cibernetic care a vizat site-ul instituţiei - respins de specialişti; accesul publicului a fost restabilit

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române a fost respins, sâmbătă, de către specialiştii în comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei şi, ulterior, accesul publicului pe www.politiaromana.ro a fost restabilit, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta. I

GPR precizează că site-ul Poliţiei Române conţine doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale instituţiei, potrivit Agerpres. 

Știre inițială:

"Atac cibernetic ce a vizat site-ul Poliţiei Române

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române.

Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată", se arată într-o informare a Poliţiei Române.

VEZI ȘI: Hackerii ruși, atac cibernetic la Guvern. Chirieac: Asta este o breşă de securitate pentru care cineva trebuie să răspundă

VEZI ȘI: Site-ul PSD a picat. Ar fi fost atacat de hackerii pro-ruși de la 'KillNet' care au vizat instituții guvernamentale - Update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel