Site-ul Ministerului Apărării din Ucraina a căzut. Cine este în spatele atacului cibernetic
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com
Unele site-uri ale administrației ucrainiene au fost atacate de hackeri. 

Un atac cibernetic a lovit marți, 14 februarie, site-urile Ministerului Apărării și ale forțelor armate ucrainene, precum și site-urile a două bănci ucrainene, potrivit declarațiilor agențiilor guvernamentale ale țării. 

Nu a fost imediat clar cine a fost responsabil pentru incidentul cibernetic.

„Este prea devreme pentru a atribui” responsabilitatea, a declarat Victor Zhora, vicepreședinte al Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina (SSSCIP) care investighează incidentul, pentru CNN.

Atacul cibernetic se suprapune cu presiunile Rusiei

Incidentul are loc în timp ce Rusia a adunat aproximativ 150.000 de soldați aproape de granița cu Ucraina, potrivit președintelui Statelor Unite ale Americii Joe Biden, și în timp ce oficialii americani avertizează că o nouă invazie rusă ar putea avea loc în orice moment. Rusia a negat că intenționează să invadeze Ucraina.

SSSCIP a identificat incidentul ca un DDoS, care inundă un site web cu trafic fals pentru a perturba accesul la acesta. Atacurile DDoS sunt relativ ieftine și ușor de realizat. Deși pot fi perturbatoare, nu sunt neapărat sofisticare.

Sursele atacurilor DDoS ar fi greu de depistat

Oficialii ucraineni au spus că până la ora 19:30. ora locală (12:30 p.m. ET) accesul la site-urile web ale băncilor, PrivatBank și Oschadbank, fusese restabilit. Jurnaliştii CNN din Ucraina au raportat dificultăţi în accesarea site-urilor web ale agenţiilor de apărare încă de marţi seara.

Oficialii guvernului ucrainean „continuă să monitorizeze și să întrerupă” adresele de protocol de internet (IP) de la care hackerii inundă cu trafic site-urile ucrainene, a spus Zhora.

Atacurile DDoS pot fi dificil de urmărit până la sursă, deoarece hackerii își pot falsifica locațiile pentru a face să pară că se află într-o țară în care nu se află.

Te-ar mai putea interesa și: Rusia a retras noi trupe din Peninsula Crimeea. Ministrul rus al Apărării a filmat totul

Vezi și: Grecia se înarmează. Parlamentul a aprobat bugetul pentru avioanele de luptă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel