Sistemul de sănătate din SUA, de 5 ori mai scump decât cel canadian
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 feb 2020, 15:54
WhatsApp
Lucrătorii americani din sănătate, plecând de la medici şi până la asiguratori, îi costă pe cetăţeni aproximativ 2500 de dolari pe an. De persoană! În Canada, la doar câţiva kilometri distanţă, sistemul de sănătate este de aproape 5 ori mai ieftin. 

Candidaţii democraţi în cursa pentru preşedinţie cer un program de "Îngrijire medicală pentru toţi". Candidaţii mai de centru, precum Joe Biden, au pus sub semnul întrebării transformarea guvernului în unicul asigurator de sănătate al naţiunii. 

Canadienii au trecut, în urmă cu mai multe decenii, de la sistemul american de sănătate la unul condus de guvern. Astfel, cetăţenii nu se mai îngrijorează cu privire la îngrijirea medicală, la facturile de spitalizare şi nici nu se tem că îşi vor pierde asigurarea. 

Iar timpii de aşteptare pentru intervenţii specializate sunt similari în cele două ţări. 

Costul asigurărilor private, regularizat de stat 

Canadienii cheltuiesc aproape 17 la sută din PIB pe sănătate, iar costul asigurărilor private este reglementat de stat. În Statele Unite, mai bine de 34 la sută din bugetul pe sănătate merge pe salarii, bugete de marketing, etc. În total, 812 miliarde de euro pe an cheltuie americanii pentru sănătate, din bugetul naţional. 

 Potrivit unor studii, dacă americanii ar implementa sistemul de sănătate al canadienilor, suma economisită ar fi una uriaşă. Mai bine de 600 de miliarde de dolari ar rămâne în buget, conform msn.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?