Sisteme moderne operate de Armata SUA intră și în dotarea Armatei Române
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
SUA au trimis de urgență baterii de rachete Patriot în Polonia
SUA au trimis de urgență baterii de rachete Patriot în Polonia
Două dintre cele mai moderne sisteme operate de armata americană, Himars şi Patriot, vor intra în dotarea forţelor armate române, în curând, a declarat, vineri, șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, după întâlnirea conducerii MApN cu șeful Forțelor Terestre ale SUA.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit vineri, cu șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville, care se află, pentru două zile, în vizită în România. La discuții au participat șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA dislocate în Europa, generalul-locotenent Christopher G. Cavoli, și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, la a cărui invitație este efectuată vizita delegației americane.

Oficialii români şi americani au discutat despre parteneriatul strategic dintre țara noastră și SUA îl au în domeniul apărării, despre perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul militar cât și despre reconfigurarea forţelor militare americane din Europa, în sprijinul consolidării posturii de descurajare şi asigurării Aliaţilor de pe Flancul Estic al NATO.

Ciucă: România salută intenţia SUA de a-și suplimenta efortul în sprijinul securităţii la Marea Neagră

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a reiterat că România „salută intenţia SUA de a-și suplimenta efortul în sprijinul securităţii la Marea Neagră, printr-o prezenţă rotaţională continuă” și a amintit în acest context că militarii americani sunt oricând bineveniți în țara noastră.

Ministrul apărării naționale a fost de părere că angajamentul SUA în regiune este de o importanţă strategică deosebită şi că reprezintă un factor esenţial în sprijinul susţinerii şi consolidării securităţii pe segmentul sudic al Flancului Estic al NATO.

„Trebuie să continuăm să implementăm în continuare măsuri de descurajare şi apărare în regiunea Mării Negre, similare cu cele din Marea Baltică", a spus Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel