Sistem informatic de ultimă generație la Spitalul de Copii „Gr. Alexandrescu”
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Spitalul Grigore Alexandrescu
Spitalul Grigore Alexandrescu
La Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a fost implementat un sistem informatic de ultimă generație, care permite reducerea timpului de așteptare a pacienților, dar și evidența clară a serviciilor medicale acordate. 

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti a inaugurat marţi sistemul informatic destinat gestionării pacienţilor - MediWeb, transmite Agerpres.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” este astfel „primul spital public care eficientizează gestiunea” pacienţilor şi timpul de aşteptare. 

Fiecare pacient care se prezintă în ambulatoriu primeşte un număr de ordine arondat de sistem, pe care îl va utiliza în tot circuitul şi care îi va permite să îşi păstreze ordinea în accesarea serviciilor medicale”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Pe lângă utilitatea în relaţia cu pacienţii, MediWeb permite o evidenţă clară a numărului de persoane care au beneficiat de serviciile medicale şi a tipului de afecţiuni tratate, ceea ce reprezintă premisele pentru realizarea de statistici şi cercetări medicale. Totodată, procesele de lucru sunt îmbunătăţite prin centralizarea informaţiilor, realizarea unui registru electronic cu pacienţii şi printarea reţetei pacientului în faza finală a circuitului.

Timpul de așteptare a scăzut cu 40%

„Rezultatele obţinute în perioada de testare a sistemului informatic ne indică atât o îmbunătăţire a experienţei pacientului în cadrul ambulatoriului de specialitate Ortopedie-Chirurgie, cât şi a experienţei medicilor. Timpul de aşteptare a pacienţilor a scăzut cu aproximativ 40%, în timp ce timpul alocat consultaţiei a crescut cu 75%, în favoarea pacientului. Toate informaţiile pe care medicii le înregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic şi formează dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o bază de date securizată. Totodată, informaţiile colectate facilitează realizarea de statistici şi viitoare cercetări medicale”, afirmă managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici.

Sistemul informatic spitalicesc MediWeb a fost dezvoltat cu sprijinul dr. Alexandru Herdea, un medic rezident ce poate fi considerat modelul implicării tinerilor în îmbunătăţirea sistemului medical. 

Sistemul integrează echipamente precum monitoare TV, tablete, routere şi imprimante de ultimă generaţie. MediWeb poate fi permanent actualizat progreselor tehnologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel